Вчені створили таргана-кіборга для пошуку людей під завалами

Вчені з Японії мають намір використовувати таргана-кіборга для пошуку людей, які опинилися під завалами в результаті землетрусів. Для цього планується …

Мадагаскарський шиплячий тарган, оснащений «рюкзаком» з відповідною технікою, може управлятися дистанційно. Нове дослідження було проведено в лабораторії тонкоплівкових пристроїв японського науково-дослідного інституту Riken у Вейко.

Про це 22 вересня повідомило агентство Reuters.

Під час спостережень сонячні батареї та електроніка на комасі дозволяли їм контролювати. Рух здійснювався за допомогою дистанційного керування.

Кендзіро Фукуда і його команда з лабораторії тонкоплівкових пристроїв японського дослідницького гіганта Riken розробили гнучку плівку для сонячних елементів товщиною 4 мкм, приблизно 1/25 ширини людської волосини, яка може поміститися на черевце комахи. Плівка дозволяє таргану вільно пересуватися, в той час, як сонячна батарея виробляє достатньо енергії для обробки і посилання спрямованих сигналів органам почуттів на спині жука.

Робота ґрунтується на попередніх експериментах із боротьбою з комахами в Наньянському технологічному університеті в Сінгапурі. Одного разу це може призвести до створення комах-кіборгів, які зможуть проникати в небезпечні зони набагато ефективніше, ніж роботи.

Команда вибрала для експериментів мадагаскарських шиплячих тарганів, тому що вони досить великі, щоб перевозити обладнання. Комахи не мають крил, які могли б заважати їм шукати людей під завалами. Навіть коли рюкзак і плівка приклеєні до спини, жучки можуть долати невеликі перешкоди або випрямлятися при перекочуванні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *