Біоактивні паперовий пакет вбиває бактерії, що викликають псування продуктів

У більшості продуктових магазинів всі свіжі продукти або заздалегідь загортають в поліетиленову плівку, або поміщають в поліетиленові пакети, які споживачі часто викидають. Однак новий пакет з біоактивного паперу скоротить використання пластика, а ще він легко переробляється.

Пакет, який зараз розробляється в Дослідницькому інституті Fraunhofer, не тільки запобігає висиханню продуктів всередині, але і вбиває бактерії, що викликають псування продуктів. Крім того, у нього закривається верх, тому пакет можна використовувати кілька разів.

Основна частина сумки виготовлена з паперу, який повністю переробляється, а її внутрішня поверхня покрита сумішшю натурального воску і протеїну.

Біоактивні паперовий пакет вбиває бактерії, що викликають псування продуктів
Спеціальний шар наноситься на папір в рідкій формі наноситься на папір стандартним рулонним способом. Інститут Фраунгофера

.Бджолиний віск і віск з куща канделільї і пальми карнауба утворюють герметичний і водостійкий бар’єр. Антибактеріальні білки витягуються з таких рослин, як рапс, люпин і соняшник. Всі воски та білки біорозкладні, легко доступні й визнані безпечними для харчових продуктів.

Вчені вже вивчають можливість нанесення їх безпосередньо на харчові продукти, утворюючи їстівне покриття проти псування. Крім того, є надія, що білки в кінцевому підсумку можна буде отримати з сільськогосподарських відходів, які в іншому випадку компостували, спалили або викинули на звалища. Пакет зберігає свої водонепроникні і антибактеріальні властивості після охолодження і заморозки. Біоактивні шари не завадить переробленню, пакет можна утилізувати з іншим папером.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *