Керівник Хустського ТЦК розкидувався доларами в одному з клубів міста (відео)

Очільник Хустського РТЦК та СП Закарпатської області полковник Василь Зубатов, якого слідчі підозрюють у виготовленні фіктивної медичної документації чоловікам призовного віку для їх ухилення від призову на військову службу за мобілізацією та незаконного виїзду за кордон, живе на дуже широку ногу.

Про це повідомляє Фінансист UA

Офіцер ЗСУ, за даними кримінального провадження, разом із поплічниками надавав свої послуги за 5 – 6 тисяч доларів. До переліку послуг угруповання “під ключ” входило:

  • виготовлення фіктивної документації про нібито стаціонарне лікування особи в лікувальних закладах;
  • встановлення вигаданого діагнозу;
  • формальне проходження Медико-соціальної експертної комісії за результатами якої оформлювалась група інвалідності.

Згодом на підставі цих документів військово-лікарська комісія Хустського РТЦК та СП Закарпатської області визнавала клієнтів Зубатова непридатними до військової служби.

За окрему плату чоловікам пропонували послуги водія, який спеціалізувався на вивезенні військовозобов’язаних за кордон.  Після проведення детального інструктажу щодо поведінки під час проходження прикордонного контролю, клієнта вивозили до сусідньої Угорщини.

Як розповіли джерела “Фінансиста”,  в оборудці було залучено замалим близько 40 осіб: посередники, керівники місцевої лікарні, завідувачі відділень, лікарі, медсестри, посадові особи МСЕК, посадові особи ВЛК, військовослужбовці ТЦК та водій-переправник.

Кожен учасник злочинної групи отримував свою частину із загальної суми, яку сплачували ухилянти. Наприклад, один із колишніх працівників РТЦК разом зі спільником сприяв незаконному виключенню з військового обліку зацікавлених чоловіків роблячи їх “психічнохворими”. Безпосередню участь у цьому брав і сам Зубатов.

Втім, після обшуків в РТЦК та СП заявили, що слідство буцімто не має ніяких претензій до діяльності полковника, а він є ледве не уособленням ідеального військовослужбовця. На жаль, це виявилося зовсім не так. Від наших джерел редакція “Фінансиста” отримала запис з камери спостереження одного з розважальних закладів Хуста. На відео можна побачити, як Василь Зубатов із друзями “культурно” відпочиває.

Разом із друзями – місцевим підприємцем та власним “гаманцем” Тіберієм Геричем, завідувачем навчально-консультаційного пункту цивільного захисту Хуста Юрієм Вакаровим, а також начальником відділу ВПС “Дяково” ДПСУ Віталієм Лозинським, Зубатов кілька разів “штурмував” пляшку з горілкою.

Після цього вдягнутий у форму полковник показово на камеру розкидувався стодоларовими купюрами.

Дивіться відео відпочинку очільника Хустського ТЦК Василя Зубатова:

Фігуранти цікавого відеозапису, за даними джерел, є не просто товаришами Зубатова, а ще й його бізнес-партнерами. Так, Вакаров та Герич підшукували клієнтів для їх ухиляння від військової служби, а Лозинський займався організацією їх безперешкодного виїзду за кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *