Люди з оточення Медведчука досі керують адвокатурою України

Група адвокатів підписала Акт недовіри до керівництва Національної асоціації адвокатів України, яку очолює Лідія Ізовітова

Адвокати, що співпрацювали з державним зрадником Віктором Медведчуком та поділяли його проросійську ідеологію продовжують зберігати вплив та ключові посади в системі української адвокатури. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

На початку 00-х рр. Медведчук став засновником Спілки адвокатів України, а Лідія Ізовітова – її віцепрезидентом. Тоді ж Ізовітова мала посаду у Вищій раді юстиції, що відповідала за формування суддівського корпусу.

За понад десять років “правління” Ізовітової Національною асоціацією та Радою адвокатів ці організації не висловлювали позиції стосовно державних подій. 

Зокрема, Національна асоціація адвокатів України у 2014 році не засудила закони 16 січня та не висловила позиції стосовно дій режиму Януковича і побиття людей на Майдані під час Революції Гідності. Група адвокатів підписала Акт недовіри до керівництва Національної асоціації адвокатів України.

Проте вже у 2023 році на сайті Національної асоціації Ізовітова критикує зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт, у якому пропонують ввести кримінальну відповідальність для адвокатів, які працюють на окупованих територіях, визнаючи легітимність влади окупантів.

Крім того, важливу посаду в структурах української адвокатури нині займає колишня парламентська помічниця Віктора Медведчука Зоя Темнохудова. Темнохудова – адвокат із Закарпаття, а також депутат Закарпатської обласної ради від ПЗЖМ (раніше відома як ОПЗЖ).

Більш детально про Зою Темнохудову можна прочитати в публікації “Як адвокатура України опинилася в глибокій ОПЗЖ”

Членкиня ВКДКА Зоя Темнохудова та її соратник самозваний “адвокат”, один з колишніх лідерів медведчуківського проєкту “Україний вибір”, голова ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош (Фозекош?)

ЗМІ також вказав на ще одного адвоката — Ігоря Кириленка. У 90-х рр. той працював у міжнародній юридичній компанії Бі.Ай.Ем, співзасновником якої був Медведчук та був консультантом Спілки адвокатів України, яку тоді очолював той таки Медведчук.

Ігор Кириленко
Адвокат Медведчука Ігор Кириленко, депутат Київради від ОПЗЖ

Кириленко представляв Медведчука у судах. Зокрема, у справі щодо заборони видавництва книги Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса, де Медведчуку не подобалась згадка про нього.

У 2020 році Кириленко став депутатом Київради від партії ОПЗЖ. Нині він входить до складу регламентної комісії Київради.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що екснардеп від забороненої партії ОПЗЖ Віктор Медведчук, якого в Україні звинуватили у державній зраді, через суд намагається повернути собі український паспорт та скасувати санкції Ради нацбезпеки.

Медведчук фігурує у трьох кримінальних провадженнях – прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *