Як адвокатура України опинилася в глибокій ОПЗЖ ?

У вітчизняному медіапросторі систематично порушується питання безкарної діяльності п’ятої колони і агентів впливу кремля в адвокатській спільноті, а точніше в керівному складі органів адвокатського самоврядування. Найчастіше згадується прізвище колишнього адвоката Медведчука В., який в передвоєнні роки, окрім примноження матеріальних активів, заповзято інфільтрував в управлінські структури української адвокатури своїх посіпак.

Парадоксально, але і дотепер агенти Медведчука в РАУ, НААУ, ВКДКА почуваються впевнено і захищено.

Що тут можна сказати? Найкращі характеристики цим діячам правового поля України надав Ілля Костін у циклі авторських статтей на сайті Цензор. Нет., в яких переважно висвітлювалася факти співпраці керівництва НААУ з адвокатами -зрадниками на окупованих територіях.

Але є окремі персоналії, яких оминув увагою шановний Ілля Костін, звісно, в силу високої концентрації таких елементів у системі української адвокатури. Видається доречним згадати про наближених до тіла колишнього метра продажної адвокатури, тобто Медведчука.

Так, у складі ВКДКА, що виконує функції найвищого дисциплінарного органу в адвокатурі, є така собі “темна конячка” – Темнохудова Зоя, яка була обрана до складу ВКДКА 07.02.2022 року на конференції адвокатів Закарпатської області. До речі, Ілля Костін також звертав увагу на дивний збіг, пов’язаний з масовим включенням у січні 2022 року до організаційних комітетів з проведення конференції адвокатів міста Києва адвокатів з проросійськими поглядами.

А що ж наша героїня – адвокатеса з Закарпаття Темнохудова Зоя? Її обрання віншувала не лише видні постаті регіональної адвокатури, але й політичні соратники — обласний осередок ОПЗЖ! 

Публічні овації влаштовані Темнохудовій З., опзжшними побратимами були закономірними з огляду на особливі відносини новообраної членкині ВКДКА з Медведчуком В. На офіційному сайті Верховної Ради дотепер міститься інформація про виконання Темнохудовою З.В. обов’язків помічника-консультанта народного депутата (Медведчука), які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі.

Про власні уявлення правової держави і розуміння понять “справедливість”, “закон” Зоя Темнохудова детально розповіла 21.06.2020 року в інтерв’ю інтернет-виданню “Життя”. Зокрема, Зоя Володимирівна наголошувала, що її особистим прикладом юридичної і культурної підготовки є Віктор Медведчук. Як бачимо, щедрість Темнохудової З. на схвальні оцінки талантів і людських якостей Медведчука В. згодом принесли солодкі кар’єрні плоди.

Більш відвертою в оцінках і характеристиках української державності була помічниця Темнохудової З. Вікторія Кондраш, яку цитувати потрібно лише мовою оригіналу:

“Очень трудно доказать что-либо человеку? У которого правое полушарие – “Слава Украине”, а левое – “Героям слава“.

А тепер до актуальних подій: війна, смерті і нещастя в домівках українців … та діяльність Темнохудової З. у складі ВКДКА. Постає риторичне запитання: чи вправі особа, яка публічно возвеличувала Медведчука і користувалася його опікою для задоволення власних кар’єрних амбіцій, брати участь у вирішенні дисциплінарних справ адвокатів?

Хотілося б вірити, що у середовищі адвокатів знайдеться бодай одна особа, яка поставить питання про доречність перебування такого кадра у складі ВКДКА.

Членкиня ВКДКА Зоя Темнохудова та її соратник самозваний “адвокат”, один з колишніх лідерів медведчуківського проєкту “Україний вибір”, голова ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош (Фозекош?)
Фото з архіву
Фото із архіву

Було б дивно очікувати на щось інше від продукту, створеного під егідою Віктора Медведчука.

Водночас бентежить пасивність армії українських адвокатів, що складає понад 60 тисяч осіб. Невже українська адвокатура і надалі залишатиметься знаряддям медведчука і К, що давно зреклися України і віддано прислужують московському карлику? 

За матеріалами:

 Тетяна Кондель Журналіст-розслідувач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *