МВФ встановив для України дві додаткові вимоги

Україна зобов’язалася ухвалити закон про перезавантаження Держмитниці й переглянути “правки Лозового”

Міжнародний валютний фонд у п’ятницю, 28 червня, опублікував на своєму сайті оновлений меморандум про економічну та фінансову політику з Україною в межах четвертого перегляду кредитної програми. У ньому повідомляється, що Україна взяла на себе зобов’язання за двома додатковими вимогами.

До кінця жовтня Україна повинна завершити ухвалення законопроєкту про перезавантаження Держмитниці й внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу про скасування “правок Лозового” про закриття кримінальних справ у разі закінчення строку розслідування після підозри.

Ще за трьома “маяками” Україна отримала відтермінування:

→ оцінка ефективності податкових пільг – перенесли з кінця липня на кінець вересня;
→ камеральна перевірка фінансового стану теплокомуненерго – перенесли з кінця червня на кінець жовтня;
→ ухвалення закону про створення Вищого адміністративного суду, який розглядатиме адміністративні справи проти національних державних органів – перенесли з кінця липня на кінець грудня.

Один маяк Україна виконала (розробка концепції розвитку кредитної програми 5-7-9), ще один – виконала з запізненням (скасування правила про розгляд окремих справ ВАКС колегією у складі трьох антикорупційних суддів).

МВФ встановив для України дві додаткові вимоги
МВФ встановив для України дві додаткові вимоги
  • У березні 2023 року Україна отримала від МВФ нову чотирирічну кредитну програму розширеного фінансування. Спочатку умови нової кредитної програми містили 19 структурних маяків, але після кожного перегляду їхня кількість збільшується.
  • 28 червня відбувся четвертий перегляд кредитної програми між Україною й МВФ, за результатами якого Україна отримає $2,2 млрд. Після отримання цих грошей загальний обсяг виплат у межах EFF становитиме приблизно $7,6 млрд. Прийнята у 2023 році чотирирічна програма передбачає виділення $15,6 млрд.

LIGA.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *