Ось на твою країну напали з метою знищити державність твоєї країни…

Ось на твою країну напали з метою знищити державність твоєї країни, захопити всі землі та викорінити національну ідентичність твого народу. Ворог не жартує. Ворог винищує все живе з особливою, садисткою жорстокістю. Війна йде фактично під твоїми вікнами. Міста стирають з лиця землі, катують, ґвалтують, убивають цивільних. Вже третій рік поспіль відбувається цей жах.

А ти сидиш і все одно крадеш. Крадеш і ділишся. А той, хто вищий теж краде і ділиться. І так далі. Як спрут. На яких високих кабінетах ця практика припиняється? А якщо вона десь припиняється, то де та воля, що обрубає цьому спруту його щупальця? Чому ця воля не діє?

Ми бачили сотні роликів, де пересічних людей садять на 15 років за лайки в однокласниках російської пропаганди. Деякі з них були відверто розумово неповноцінні, деякі наївні чи просто тупі, котрі навіть не розуміли, що вони там лайкнули чи репостнули. Так, звичайно, бували серед них і переконані, усвідомлені ідеологи російського світу, але переважно…

Та не суть.

Де ролики, як садять тисячу людей із Міноборони, які брали участь у корупційних схемах? Де їхні довічні терміни?

Війна начебто йде, начебто й ставлення до такого злодійства має бути за законами воєнного часу, бо вкрадене в армії — це відібране здоров’я та життя солдатів. Це взяті села та міста. Це жертви. Та навіть не лише вкрадене в армії.

У принципі, корупція в країні, яка бореться за своє фактичне, фізичне виживання має каратися страшно, жорстоко і невідворотно.

І де ці тисячі справ? Адже ніхто не думає, що корумповано лише пару людей? Це махіна, це спрут, мафія. Кількість задіяних у таких схемах людей величезна.

Де це все?

Перемога потрібна, виходить, лише солдатові в окопі? Тільки йому треба зберегти свій дім, урятувати свою батьківщину, захистити свій народ?

А решті, хто сидить у тилу за спинами цих героїв, перемога не потрібна? Чи не потрібна незалежна Україна?

То що виходить?

Все це вище нашого розуміння.

Післямова.

Корупція в Україні залишається однією з найвищих у Європі, практикуються хабарі, у Міноборони України завищують ціни, йдеться у доповіді генінспектора Пентагону.

Приєднуйтесь! Корупцію переможемо разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *