Загадку 4000-річної давнини розкрито: Як були побудовані знамениті піраміди Гізи

Вважалося, що нещодавно виявлений рукав річки, прихований під пісками пустелі та сільськогосподарськими угіддями, використовувався для транспортування масивних кам’яних блоків та матеріалів до будівельних майданчиків піраміди.

Вчені вважають, що вони нарешті розгадали одвічну таємницю того, як понад 4000 років тому в Єгипті була побудована 31 піраміда, включаючи знамениту Велику піраміду Гізи.

І ні, це було зроблено не за допомогою інопланетян.

Новаторське відкриття, зроблене дослідниками з Університету Північної Кароліни у Вілмінгтоні, показує, що ці стародавні чудеса, швидше за все, були побудовані вздовж нині похованого рукава річки Ніл, прихованого під пісками пустелі та сільськогосподарськими угіддями.

Протягом багатьох років археологи припускали, що стародавні єгиптяни використовували водний шлях для транспортування масивних кам’яних блоків та інших матеріалів, необхідних для будівництва пірамід. Однак точне місце і характер цієї водної артерії досі залишаються невизначеними.

Фото: AFP/Scanpix/LETA

Вважається, що нещодавно виявлена гілка Ахрамат, яка простягається приблизно на 64 кілометри (39 миль), «використовувалася як транспортний водний шлях для транспортування робітників і будівельних матеріалів до будівельних майданчиків пірамід», йдеться в дослідженні.

Дослідники використовували комбінацію радіолокаційних супутникових даних, геофізичних досліджень і кернів ґрунту, щоб скласти карту цієї прихованої гілки.

Згідно з дослідженням, «незліченна кількість долинних храмів у Єгипті ще не знайдена, і тому вони все ще можуть бути поховані під сільськогосподарськими полями та пісками пустелі вздовж берегів річки Ахрамат».

Причини, чому цей рукав річки висох або зник, залишаються нез’ясованими. Швидше за все, період посухи і опустелювання призвів до того, що в регіон посипався пісок, замулюючи річку, вважає дослідник Еман Гонейм.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *