Перші винищувачі F-16 із Заходу прибудуть в Україну через кілька тижнів, — високопоставлене військове джерело США

Київ шукав літаки американського виробництва, щоб протистояти російській перевазі в повітрі під час загарбницької війни Путіна.

Перші винищувачі F-16, які будуть доставлені із Заходу, прибудуть в Україну протягом декількох тижнів, повідомило високопоставлене військове джерело.

За його словами, літаки повинні були бути поставлені для війни проти сил Володимира Путіна в червні-липні.

Україна прагнула отримати винищувачі F-16 американського виробництва, щоб протистояти російській перевазі в повітрі протягом більш ніж двох років конфлікту.

Джерело не повідомило, хто буде постачати винищувачі.

Але низка країн на Заході запропонували надіслати ці літаки, і Америка підтримала цей крок.

Минулого місяця Нідерланди передали ще три винищувачі F-16 до навчального центру в Румунії, де українські пілоти та наземний персонал навчаються керувати літаками та обслуговувати їх в бою.

Нідерланди були однією з рушійних сил міжнародної коаліції з надання Україні винищувачів F-16 для посилення її протиповітряної оборони від російського вторгнення.

Америка підтримала посилання літаків в Україну, а Данія, Норвегія та Бельгія, як повідомляється, також долучилися до цієї ініціативи.

Минулого року президент України Володимир Зеленський назвав цей крок “проривною угодою” і заявив, що літаки посилять протиповітряну оборону України й допоможуть їй у контрнаступі проти російських військ.

Але американські офіційні особи в приватних розмовах заявили, що літаки не змінять ситуацію, коли вони врешті-решт прибудуть після місяців підготовки, враховуючи силу російських військово-повітряних сил і їхніх оборонних систем.

The standard

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *