Спікер Національної асоціації адвокатів України (НААУ) Олексій Шевчук, професійна “шістка” Лідії Ізовітової, знову поновив адвокатське посвідчення

Наприкінці лютого 2023 року Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури (ВКДКА) поновила адвокатське посвідчення Олексія Шевчука https://bit.ly/4aD9qte.
За що ж Шевчука позбавили адвокатського посвідчення?
У своєму ФБ-пості Шевчук, підписавшись «офіцером», погрожував невідомим «повістками у гарячі точки» за пошкодження його приймальні. Це, звісно, викликало обурення громадськості, а Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області (КДКА КО) визнала порушенням правил адвокатської етики.
Він не вперше порушив правила — раніше його адвокатське посвідчення вже призупиняли на 3 місяці за публікацію, яка містила образи на адресу іншого адвоката — Масі Наєма.
Нагадаємо, Шевчук був адвокатом одіозних Корбана, Киви, Дубневича та інших.
Також він ймовірно замішаний у корупційній схемі виїзду чоловіків за кордон за допомогою системи «Шлях» https://bit.ly/3TaELfD. Окрім цього, він є спікером Національної асоціації адвокатів України (НААУ) під керівництвом соратниці Медведчука, Лідії Ізовітової. На цій посаді Шевчук теж «відзначився»: збирає «доноси» на журналістів, які публічно критикували діяльність адвокатів та НААУ https://bit.ly/49z1qYV/
Чому ж ВКДКА скасувало це рішення?

На думку ВКДКА, більшість членів дисциплінарної палати були, начебто, упередженими, а тому мали задовольнити клопотання представниці Шевчука про їх відвід. Однак, схоже, що Олексій Шевчук зробив усе, щоб штучно створити конфлікт інтересів.
Водночас ВКДКА не вбачали свого конфлікту інтересів вже із Шевчуком, при тому, що комісія розташована в тому ж будинку та на тому ж поверсі, що й НААУ, спікером якої він є. У них часом не склалися дружні стосунки?
Ця ситуація вкотре підкреслює нагальність реформи адвокатури. На цьому наголошувала і Європейська комісія ще в листопаді 2023 року (https://bit.ly/48LiYkk), і посли країн G7 (https://bit.ly/3ugJK5X).
Втім, зрушень у цьому напрямку не відбувається, а натомість спостерігаємо, як такі персони як Олексій Шевчук вкотре отримують можливість і далі мати статус адвоката.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *