Басейн та ліфти: Яхту Медведчука вперше показали зсередини (відео)

Яхту олігарха та “кума путіна” Віктора Медведчука Royal Romance вперше показали зсередини. Зараз вона пришвартована в Хорватії.

Журналісти вперше потрапили на яхту Медведчука Royal Romance, заарештовану навесні 2022 року, повідомляє ТСН.

Цьогоріч у лютому Кабмін погодив продаж заарештованої яхти. Реалізацію доручили Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Наразі судно пришвартоване в Трогорі, Хорватія. Стоїть воно на судноремонтній корабельні, тому побачити яхту можна, лише якщо вийти в море.

Яхту 92 м завдовжки та 14 м завширшки Медведчук придбав у 2015 році. Тоді ж її помітили на Лазуровому узбережжі Франції.

У 2020 році Медведчук вніс у свою декларацію за 2019 рік офшорну компанію з назвою Fregata Marine Ltd, на яку і записана яхта. Так стало відомо про зв’язок судна з олігархом. Кінцевим бенефіціаром фірми на той момент була дружина Медведчука Оксана Марченко. Далі, аби врятувати від санкцій, судно перереєструють на офшорну компанію Lanelia Holdings LTD із Маршаллових островів.

Навесні 2022-го яхту знайшло АРМА, яке зробило велику кількість запитів до міжнародних організацій, як-то Star, Carin, Europol, Interpol. Далі майно заарештував Личаківський районий суд міста Львова. Хорватія визнала рішення, а згодом актив в Україні передали АРМА для реалізації.

Увесь цей час яхта не мала права покидати територію Хорватії.

Адвокати Медведчука не хотіли пускати українських представників на яхту. Переговори також вели представники АРМА і Офісу генпрокурора, а також хорватський суддя в цій справі, представники судноремонтної корабельні, місцева поліція і журналісти.

Зрештою, українську делегацію та знімальну групу пустили на судно. Яхта вміщує 14 гостей та 22 члени екіпажу. З моменту арешту судна на ньому досі перебуває хорватська команда, яка продовжує отримувати зарплату від Медведчука.

Делегації показали палуби яхти, частину для персоналу та технічний відсік яхти. Там усе уважно оглянув та зафіксував експерт із Туреччини.

На яхті є ліфти, каюта для гостей. В оздобленні використані породи червоного дерева, на стіні – репродукція роботи французького художника Поля Гогена. На полицях книжки – Генрик Сенкевич та Ґете. Ванна кімната оздоблена мушлями.

Ексклюзив цієї яхти – басейн на палубі. Це найбільший басейн, який коли-небудь будувала на судні компанія, що створила цю яхту.

Наприкінці січня 2024 року Окружний суд міста Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати яхту Royal Romance Україні. Відомо, що судно вимагає щорічних витрат у розмірі $15-20 млн.

Раніше USM повідомляв, що для реалізації арештованої яхти Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді, необхідно було внести зміни до законодавства.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *