Правоохоронці шукають власника анонімного телеграм-каналу, який батьків дітей у Мукачеві

Вчора, у мережі почали активно поширювати посилання на телеграм-канал, в якому невідомий пише анонімні погрози в адресу школярам з Мукачева. Правоохоронці закликають не поширювати посилання та зберігати спокій.

Лише за один вечір канал набрав кілька тисяч підписників, а серед батьків школярів здійнялась паніка.

Внаслідок цього, Управління освіти Мукачева звернулося до правоохоронних органів.

“Вчора керівництво управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради звернулося до Національної поліції та Департаменту кіберполіції щодо анонімного телеграм-каналу, де зафіксовані погрози. Також в управлінні закликають утриматися від поширення цього каналу. Наразі правоохоронці займаються виявленням осіб, які таким чином сприяють дестабілізації ситуації в навчальних закладах. В закладах освіти забезпечено охорону”, – зазначають в Управлінні.

В свою чергу правоохоронці звернулись з проханням НЕ ПОШИРЮВАТИ посилання на цей телеграм канал, адже це може бути російська інформаційно-психологічна операція (ІПСО).

Що стосується саме цього випадку, анонім поширює фото взяті з відкритих джерел в Інтернеті, публікує фото шкіл, які теж доступні в мережі, це означає, що людина може працювати віддалено та не розуміти, яке фото з якої школи. Тому редакція просить зберігати холодний розум та не йти “на поводу” аноніма.

Щодня Служба безпеки фіксує в Україні десятки подібних повідомлень, які поширюють для дестабілізації ситуації серед населення. До прикладу, цього року вже неодноразово поступали повідомлення про “замінування” багатьох шкіл в Ужгороді.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *