Атлантида — праматір нашої цивілізації

Чи можливо, що давно забута і зникла стародавня цивілізація, назвемо її Атлантида, справді існувала в глибині тисячоліть і саме вона є попередницею пізніших стародавніх цивілізацій, яких ми знаємо? Згідно з офіційною наукою, відповідь — категоричне “Ні”. І навіть обговорювати тут нічого. Це все фантазії невгамовних альтернативників.

Однак, припустімо, що це все-таки можливо. І треба докласти більше зусиль для вивчення того часу, коли таких великих цивілізацій, як Шумер і Стародавній Єгипет, ще не існувало. Вивчити той час, якого немає в наших підручниках історії. Уявім, що тисячі років тому, задовго до появи Єгипту і легендарних шумерів, на Землі існувала потужна передова культура.

І якщо уважно вивчити історію, подивитися на минуле нашої планети без шор сучасної науки, то свідчення існування найдавнішої культури розкидані по всьому світу. Один зі способів зібрати єдину картину з розрізнених фрагментів слідів “материнської цивілізації”, mater cultura, – це пильно вивчити пізніші цивілізації, які виникли після. У більшості випадків, коли мова заходить про Атлантиду, то зазвичай люди реагують на це з посмішкою. Адже це не серйозно, це міф, вигадка Платона, та й досі немає жодних доказів її існування.

Але ось цікава річ. Платон не вигадував історію Атлантиди. Перекази про міфічну цивілізацію, що колись існувала, з’явилися задовго до того, як стародавній грек написав свої праці “Тимей” і “Критій”. Платон описує атлантів як могутню культуру, що існувала до пізніших, відомих нам цивілізацій. Він навіть дає нам приблизне місце розташування — за стовпами Геркулеса.

Атлантида. Этот таинственный мир

На жаль, це місце розташування не дуже конкретне і може стосуватися будь-якої точки землі, що розташована за Гібралтарською протокою, де й розташовані Геркулесові стовпи.
Але давайте на хвилинку зупинимося і подивимося, звідки ж насправді виникла історія Атлантиди. Вивчаючи книжки з історії, ми виявляємо, що зовсім не Платон першим запровадив “концепцію” стародавньої розвиненої цивілізації — Атлантиди, яка передувала всім іншим стародавнім культурам.

Щоб простежити походження легенди про Атлантиду, ми мусимо звернути увагу на людину, на ім’я Солон, шановного державного діяча, який жив у Греції близько 630 р. до н.е. Законодавець і поет, один із “семи мудреців” Стародавньої Греції, Солон дуже полюбляв мандрувати містами та країнами, відомими в ті часи.

Звісно, в одній із таких подорожей він відвідав Єгипет, і там жерці розповіли йому стару легенду про могутню імперію-континент Атлантиду, яка існувала задовго до Єгипту.
Людину, яка передала знання Солону, звали Сонхіс із Саїса, він був жерцем у єгипетському місті Саїс, що в західній дельті Нілу.

Жрець сказав Солону, що понад 9000 років тому ця стародавня цивілізація була стерта з лиця Землі внаслідок серії катастрофічних стихійних лих.

Питання про те, чи був Сонхіс, який розповів історію про Атлантиду Платону насправді широко обговорювалося серед основних експертів. Багато хто з них відмовляється визнати його існування, в основному тому, що Платон не згадує ім’я жерця у своїй історії про Атлантиду.

Атлантида. Этот таинственный мир

Хоча в “Діалогах” Платона і не згадується жрець, але інший давньогрецький філософ, Плутарх, розповів про це у своїй роботі “Життя Солона”:

“Біля гирла Нілу, на березі прекрасного Канопуса, Солон провів певний час у вивченні історії Єгипетського царства з Псенофісом Геліополіським і Сонхісом із Саїса, найосвіченішим з усіх жерців. І від нього, як каже Платон, Солон дізнався про стародавню атлантичну імперію. Він одягнув розповідь у віршовану форму і запропонував ознайомити з нею все грецьке суспільство”.

Загалом, Солон провів досить багато часу, подорожуючи Єгиптом. І це дозволило йому зібрати необхідну інформацію про історію цієї могутньої стародавньої цивілізації, яка була загадково знищена стихійними катаклізмами.

Сонхіс розповів Солону, що Атлантида не була схожа ні на що, що існувало в той час на Землі. Цивілізація у своїй основі була могутньою, надзвичайно розвиненою і володіла знаннями, які були загублені з плином століть.

Атлантида була побудована з великою ретельністю і знанням наук, які сьогодні для нас, на жаль, загадка. Кажуть, що на цьому місті-континенті були чудові храми й палаци, прикрашені дорогоцінними металами і пофарбовані в яскраві кольори.

Внутрішня частина столиці стародавніх атлантів, захищена масивними стінами, була побудована у вигляді низки круглих островів, кожен з яких захищав те, що знаходилося в центрі.
Цю історію пізніше підхопив Платон, і він розповів у своєму діалозі “Критій”, як Солон під час своєї подорожі Єгиптом зустрів старого священника, що володів давно відійшлими знаннями.

Платон стверджує, що імперія атлантів нібито перебувала в стані війни з древніми афінянами. Однак, історія Афін почалася не більше кількох тисяч років тому. Заселення Афін почалося за часів неоліту, у четвертому тисячолітті до нашої ери.

Атлантида, якщо вона існувала, на той час уже давно зникла. Це означає, що Платон не описав точну хронологію Атлантиди, а, можливо, викривив розповідь, художньо адаптувавши її до певної часової шкали, що дала змогу афінянам і атлантам співіснувати.

Але, попри творче спотворення легенди, мало сумнівів у тому, що він був далекий від істини. Найімовірніше, ця цивілізація, яку можна назвати прамати всіх наступних, існувала й процвітала до останнього катаклізму, що потряс давнє й невідоме нам людство. Все вказує на часи останнього льодовикового періоду, тобто близько 13000 років тому.

Занадто багато накопичилося запитань, на які є одна відповідь, що пояснює все, — задовго до появи могутніх цивілізацій, про які ми знаємо із загальноприйнятої історії, на Землі існувала стародавня материнська цивілізація. Ви можете назвати її Атлантидою, ви можете назвати це Лемурією або будь-яким іншим ім’ям, яким вона зветься в переказах і легендах різних народів.

Визнання існування цієї цивілізації може пояснити багато загадок, що заважають нашому розумінню стародавніх цивілізацій.

Атлантида. Этот таинственный мир

Існування цієї цивілізації — цієї материнської цивілізації — могло б пояснити, чому так багато культурних та архітектурних схожостей між стародавніми народами, які, мабуть, ніколи не були пов’язані в стародавні часи й перебували один від одного за тисячі кілометрів, на різних континентах. Адже тоді не існувало ні мореплавання, ні, тим більше повітряного сполучення.

Чому так багато стародавніх пірамід по всій планеті схожі за конструкцією?
Існування материнської цивілізації, що передувала всім сучасним, могло б допомогти нам зрозуміти, як стародавнім вдавалося видобувати, транспортувати й споруджувати неймовірні пам’ятники, що змінюють історію, понад 12 000 років тому.

Пам’ять про найдавнішу розвинену культуру є в переказах будь-якого народу, на будь-якому континенті нашої планети. 12-15 тисяч років тому ці спогади були ще відносно свіжі й детальні, але з часом, як це зазвичай і буває, подробиці забулися і залишилися лише легенди про далекі благословенні часи, які пророчили з покоління в покоління ті, хто вижив і розбігся по планеті.

А самі ці перекази тепер розглядаються як лженаука і міфотворчість.
Сьогодні експерти дивляться безпосередньо на залишки цієї цивілізації, вивчаючи культури, які з’явилися недавно, близько 5000 років тому.

Однак люди іноді не бачать того, що знаходиться прямо у них перед очима, тому не дивно, що офіційні науковці не згодні з ідеєю найдавнішої та найрозвинутішої цивілізації, що передує всім сучасним культурам.

Нам потрібно лише уважніше подивитися на місця, які вже переписали історію, і продовжувати шукати. Ось два приклади — це Гьобеклі Тепе в сучасній Туреччині та містечко Мастодонт Черутті у Сполучених Штатах.

Гьобеклі-Тепе вважається найстарішим мегалітичним храмом — або астрономічною лабораторією — на Землі, його побудували щонайменше 12 000 років тому, фактично, він передував усім відомим стародавнім цивілізаціям. Його будівництво містило видобуток, транспортування і розміщення мегалітичних каменів вагою понад десять тонн. Дизайн Гьобеклі Тепе просто потойбічний, не схожий ні на що інше. Будівельники використовували геометричні принципи задовго до того, як вони були “винайдені”.

Пам’ятник Мастодонт Черутті, своєю чергою, пропонує переконливі докази того, що теорія заселення Північної та Південної Америки є повністю хибною, а книжки з історії застарілими.
Місце, розташоване в Каліфорнії, доводить присутність людини на континенті понад 130 000 років тому. Хто були ці люди, звідки вони прийшли й куди вони пішли, залишається однією з найбільших археологічних загадок нашого часу.

Таких місць на нашій планеті багато. Але всі вони говорять нам, що основна історія, якої ми дотримуємося впродовж десятиліть, помилкова і людство було набагато більш розвинене тисячі років тому, ніж заведено вважати сьогодні.

Історія в тому вигляді, в якому ми її знаємо, неповна, більша частина фрагментів, яких бракує, відноситься до давно загубленої, непізнаної дотепер культури, яка існувала задовго до появи великих цивілізацій, таких як Єгипет або Шумерія.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *