Чи знаєте ви?

Лоун — я так пишу його прізвище “Лаун”, тому що перша книжка цього лікаря, яку я прочитала давним-давно, була під таким ім’ям — Бернард Лоун. А книга називалася “Загублене мистецтво лікування”.

Я часто писала про цього таємничого лікаря. Якого колеги звинуватили одного разу в чаклунстві; це в наш час. Шановні лікарі запідозрили, що кардіолог Бернард Лоун дає пацієнтам звеселяючі зілля. Або магію застосовує.

Тому що похмурі, спустошені, хворі, які очікували смерті день у день, починали посміхатися, рожевіти й одужувати після розмов із цим геніальним лікарем.
Ні, він, звісно, лікував “сердечників”. І дефібрилятор він винайшов. І він дотримувався протоколу лікування, а як же!

Але ще він зрозумів, що слова можуть убити. А можуть зцілити. І лікар лікує словами не меншою мірою, ніж ліками та операціями.

Саме доктор Лоун описав випадок, коли після дзвінка токсичної злої матері раптово помер пацієнт, який йшов на поправку. Наче його прокляла зла фея…
Він описав випадок, коли добрий лікар сказав при пацієнтці поганий діагноз, — і жінка моментально загинула без видимих причин.
Він описав дідуся, який переписав свою аптеку на зятя, а потім боявся вставати й ходити — зятю заважали звуки кроків літньої людини. І дідок мало не загинув, серце його було розбите…

Це він, доктор Лоун, дав пацієнтові розписку, що той проживе ще п’ять років. Безнадійному пацієнтові. Від безнадійності. І цей пацієнт прожив п’ять років, обзавівся сім’єю, і знову прийшов за розпискою. І став жити далі; як не жити, якщо лікар розписку дав? Це гарантія!

Доктор Лоун зрозумів, що наше серце розбивають злі слова і болісні стосунки. Причина таких хвороб — в емоційному оточенні пацієнта. І для зцілення треба спочатку захистити людину від токсичних впливів!
Він і сам захищав. Навіть писав листи родичам, які ображали хворих. Такий от був дивний цей доктор Лоун.
Саме він дозволив пацієнтам, які перенесли інфаркт, ворушитися і рухатися. До цього їх змушували лежати нерухомо, — і вони гинули частіше від поганих думок, від страху і безпорадної знерухомленості.

І Лоун просто заборонив пацієнтам розмовляти телефоном — тоді стільникових не було. І відвідувати хворих дозволяв тільки тим родичам, з якими у пацієнта були хороші стосунки. І люди одужували, дякували лікарю, а потім Лоуну взагалі Нобелівську премію дали — за розроблену операцію на серці. А треба було ще одну дати — ось за це відкриття, яке підтверджується самим життям.

Він врятував тисячі життів, цей доктор Лоун.
І ще він написав про таємних праведників, яких прислали в цей світ із певною місією — зробити його кращим. Це вже зовсім містика, чи не так?

Але це правда. І одним із таких особливих людей був сам доктор Бернард Лоун. Або – Лаун. Великий доктор, який нагадав про втрачене мистецтво лікування словом.

Такі люди немов завжди поруч і завжди підтримують нас одним фактом свого існування. Що б ми без них робили? Без цих спеціально посланих у цей жорстокий світ людей…

Анна Кір’янова

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *