Угорці затримали на КПП українського “дипломата”, який перевозив повний мікроавтобус цигарок

Сам водій планував приховати за дипломатичним імунітетом свого пасажира серйозне порушення законодавства. Зловмисника затримали угорські митники, за скоєне він може отримати до 8 років в’язниці. Про це повідомляє Національна податкова та митна адміністрація Угорщини.

Мікроавтобус “Мерседес” із дипломатичним маркуванням прибув з України, і очевидно водій був впевнений, що уникне ретельного обшуку. Утім на митниці його автівку направили у вантажне приміщення, де й відбувся огляд. Адже була підозра, що саме на цьому автомобілі планувалося незаконно переправити до Угорщини велику кількість нелегальних сигарет.

У якості прикриття виступала його попутниця, жінка, яка ідентифікувала себе за дипломатичним паспортом.

Справді виявилося, що її чоловік є дипломатом. Також вона і водій заявили, що не перевозять товари, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Угорці спіймали на КПП українського "дипломата", який перевозив повний бус цигарок (ФОТО, ВІДЕО)

Двері вантажного відсіку автомобіля були опечатані лише паперовою биркою з українською печаткою про дипломатичний імунітет. Коли угорські митники повідомили, що збираються перевірити автобус, водій та пасажирка зачинилися в транспортному засобі та почали комусь телефонувати.

Однак скориставшись моментом, один із податківців зумів відкрити двері автомобіля через напівзачинене вікно, тож невдовзі водій, вже з наручниками на руках, спостерігав за обшуком автобуса. Всього в картонних коробках, обгорнутих у чорну фольгу, було виявлено загалом 141,5 тисяч пачок сигарет без маркування, які вилучено.

Угорці спіймали на КПП українського "дипломата", який перевозив повний бус цигарок (ФОТО, ВІДЕО)

Водія-українця допитали як підозрюваного у вчиненні злочину із заподіянням матеріальних збитків в особливо великих розмірах, адже йдеться про можливі фінансові збитки на суму понад чверть мільярда форинтів.

Фінансові слідчі взяли підозрюваного під варту, а районний суд Ніредьгазі має ухвалити рішення про його арешт вже найближчими днями. Жінці, громадянці України, дозволили вільно залишити місце події через її дипломатичний імунітет.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *