Що станеться з людиною, яка рухається зі швидкістю світла

Занадто інтенсивне прискорення може негативно позначитися на людському організмі.
Подорож Всесвітом на космічних кораблях зі швидкістю світла є популярним сюжетним способом у фантастичних творах, проте в реальності вона стикається з низкою серйозних фізичних і технічних проблем.

Про це повідомляє науковий портал Space.

Згідно з теорією відносності Ейнштейна, швидкість світла нездоланна. Уявімо собі, що людина рухається на цій швидкості. Хоча вона не відчує цього, це спричинить дивні ефекти, як-от зміна простору та уповільнення часу, що призведе до несподіваних наслідків.

За словами Майкла Правіца з Університету штату Невада, США, головною проблемою для людини буде не сама швидкість світла, а швидкість зміни швидкості (прискорення). Занадто сильне прискорення може негативно вплинути на організм людини й навіть призвести до серйозних наслідків, аж до смерті.

Пілотів, які керують сучасними винищувачами, навчають методів запобігання втраті свідомості при високих перевантаженнях. Також вони використовують спеціальні костюми, здатні витримувати перевантаження до 9g протягом коротких періодів часу. Зображення, де людина миттєво досягає швидкості світла, часто зустрічається у фантастичних фільмах. Пілоти космічних кораблів запускають спеціальні двигуни, і наступної миті вони вже перебувають в іншій частині галактики.

Фактично, у такому разі людина зазнає перевантаження, еквівалентного 6 тисячам g. Як уже зазначалося раніше, досягти швидкості світла неможливо. Згідно з теорією відносності Ейнштейна, коли об’єкт із масою наближається до швидкості світла, його маса починає збільшуватися. Наша галактика, Чумацький Шлях, рухається в просторі, і разом із нею рухається і Сонячна система, включно із Землею.

Якби Земля рухалася зі швидкістю, близькою до швидкості світла щодо галактики, це могло б призвести до серйозних наслідків.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *