Експерт розкрила, чому треба їсти чорний шоколад

Наразі існують дослідження, згідно з якими вживання шоколаду може покращити стан здоров’я людини.

Шоколад  це один з улюблених смаколиків багатьох людей. Однак крім смакових переваг, він має багато корисних властивостей.

Директор Northwestern Medicine Immediate Care Сіндху Адерсон розповіла Бобу Сіротту з WGN Radio, що какао у складі темного шоколаду багате флавоноїдами (антиоксидантами), і чим вищий відсоток какао у вашому шоколаді, тим більше можливої ​​користі для здоров’я.

Згідно з новими дослідженнями, цей десерт є хорошим джерелом клітковини, заліза, магнію, фосфору та цинку. Однак він також може містити жир і цукор, а також кофеїн.

“Якщо ви вживаєте ці більш природні форми какао, це призведе до деякого покращення вашого здоров’я та зниження високого кров’яного тиску”, – сказала експерт.

Директор програми здорового способу життя клініки Мейо Дональд Хенсруд заявив, що темний шоколад  може вважатись хорошим перекусом, оскільки належить до групи продуктів з високим вмістом білка та жиру, які можуть дати вам ситість.

Водночас Андерсон закликає бути уважними, адже у складі шоколаду можуть бути шкідливі жири, а цукор здатен нашкодити діабетикам. На щастя, у чорному шоколаді його менше, ніж у молочному. US Davis Health рекомендує вибирати темний шоколад із вмістом какао від 70% до 80% для “найбільшої користі для здоров’я”.

Однак експерти в галузі охорони здоров’я застерігають від вживання чорного шоколаду перед сном. Спеціаліст зі сну клініки Клівленда Мішель Дреруп розповіла, що це через вміст кофеїну.

“Період напіврозпаду кофеїну становить приблизно п’ять-сім годин. Тож якщо вони зазвичай йдуть спати близько 10 години, ми зазвичай кажемо, що до полудня, першої години, це ідеальний час, щоб припинити його їсти”, – пояснила Дреруп.

Інші новини про шоколад

Група кардіологів з лікарні Шаосіна спільно з колегами з лікарні Чжуцзі виявила зв’язок між споживанням темного шоколаду і зниженням ризику розвитку есенціальної гіпертонії.

Нещодавно дипломований дієтолог Даніель Крамбл Сміт заявив, що темний шоколаднайкорисніший вид шоколаду.

УНІАН

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *