Гендиректор МАГАТЕ Гроссі: зберігається небезпека ядерної катастрофи на ЗАЕС

На Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) зберігається потенційна небезпека великої ядерної катастрофи. Про це у своїй промові на засіданні Ради Безпеки ООН заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі. 

Про це пишуть  “Запорізькі вісті”

«Шість реакторів станції зупинено з середини 2022 року — п’ять із них у режимі холодної зупинки та один у режимі гарячої зупинки. Однак потенційна небезпека великої ядерної аварії залишається дуже реальною», – розповів він.

За словами гендиректора агентства, ситуація з безпекою та ядерним захистом на ЗАЕС залишається нестійкою. Він додав, що попри тривалу відсутність обстрілів на електростанції, у регіоні тривають воєнні дії, які іноді відбуваються в безпосередній близькості від об’єкта.

За його словами, співробітники МАГАТЕ повідомляють, що поблизу станції над їхніми головами пролітають ракети, що ставить під загрозу фізичну цілісність станції.

Під час своєї промови Рафаель Гроссі також заявив, що МАГАТЕ не побачило в Україні використання ядерних матеріалів на фронті. Він наголосив, що організація продовжує роботу з перевірки дотримання гарантій безпеки по всій Україні.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *