Вчені відкрили джерело безмежної енергії: воно весь час було у нас під ногами

Команда з Північно-західного університету створила пристрій розміром з м’яку обкладинку, який може знаходитися в ґрунті та черпати з нього енергію. Паливний елемент, що живиться від бруду, є досить унікальним і може отримувати майже безмежну енергію з ґрунту, в якому він розміщений.

Цей пристрій вчені називають мікробним паливним елементом. Ці чудові винаходи існують уже понад 100 років, і вони працюють дуже схоже на акумулятор. Однак замість того, щоб покладатися на хімічні речовини, які виробляє батарея, вони працюють з бактеріями, які знаходяться в ґрунті навколо них.

Хоча винаходи існують деякий час, у вчених виникли проблеми з забезпеченням їх водою та киснем, коли вони приховані у ґрунті. Команда з Північно-Західного університету сподівалася подолати цю проблему, створивши нові конструкції, які нададуть паливним елементам, що працюють від бруду, постійний доступ до кисню та води.

Конструкція, на якій вони зупинилися, досить велика, щоб розміститися достатньо глибоко для доступу вологи з глибокого ґрунту, тоді як верхня частина пристрою розташована на одному рівні з поверхнею ґрунту. Це створює свіжий повітряний зазор, який може проходити по всій довжині електрода пристрою. Крім того, пристрій налаштовано на захист катода від впливу кисню та води, щоб допомогти йому працювати навіть у не ідеальних умовах навколишнього середовища.

Команда повідомляє, що ця конкретна конструкція працювала стабільно при різних рівнях вологості. Команда каже, що в середньому пристрій генерував у 68 разів більше енергії, ніж було потрібно для роботи бортових систем виявлення вологи та дотику. Паливний елемент, що живиться від бруду, також може передавати дані через крихітну антену на базову станцію поблизу.

Звичайно, потужності, яку виробляє цей пристрій, поки що недостатньо для живлення повноцінного автомобіля чи смартфона. Однак він міг би довгостроково живити менші датчики, не вимагаючи частої заміни батарей. Звичайно, це не найзначніше вдосконалення, але враховуючи, що пристрій витягує енергію з ґрунту навколо нього, це зовсім не погано.

Цей та інші досягнення, як-от автомобіль, який працює на солоній воді, продовжують покращувати наші можливості виробництва електроенергії. Команда опублікувала свої висновки в Proceedings of ACM on Interaction, Mobile, Wearable and Ubiquitous Technologies.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *