Наслідки будуть неймовірно важкими: глава Міноборони Британії застеріг від поразки України

Очільник Міністерства оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що у світі дедалі більше стає авторитарних режимів правління, тому країнам Заходу не можна допустити програш України у повномасштабній війні з Росією.

Про це він сказав в інтерв’ю The Sunday Times.

За його словами, сьогодні у світі існують ризики скотитись до епохи, коли диктаторські автократичні режими будуть панувати, що є неймовірно небезпечним.

– На жаль, світ має усвідомити, що не можна залишатись з (оборонними  – Ред.) бюджетами доби після Холодної війни. Є чимало країн, навіть країни G7, які витрачають 1-2% ВВП на оборону. Ми не можемо забезпечити наше процвітання і спосіб життя, економлячи на наших базових оборонних (потребах, – Ред.), – сказав він.

Грант Шаппс додає, що ті витрати на оборону, які є на сьогодні, недостатні. Як приклад він навів Велику Британію, де уряд має намір поступово збільшити оборонні видати до 2,5% ВВП. Очільник оборонного відомства нагадав, що раніше мав наміри витрачати 3% ВВП, але і цього, на його думку, буде замало.

– Я думаю, що решті Заходу доведеться зробити те саме… Це реальність набагато більш небезпечного світу, в якому ми живемо. Ми повинні чітко усвідомлювати це. Надання підтримки Україні – це не благодійність, – додав Шаппс.

Британський міністр вважає, що у разі, якщо країни Заходу дозволять очільнику Кремля перемогти у війні з Україною, наслідки будуть для усього світу.

– І наслідки будуть неймовірно важкими для Європи, для Британії, для світу. Причина, чому я так кажу, полягає в тому, що ми знаємо, що відбувається, коли диктатори влаштовують ходу Європою, – сказав він.

Він нагадав, що інші авторитарні країни будуть дивитися на це як на слабкість, або на те, “що вони сприймають як слабкість”. Одним із можливих місць, де ці наслідки будуть відчутні, може стати Індо-Тихоокеанський регіон.

– Тому ми буквально не можемо дозволити собі не виграти цю війну, – підсумував він.

Факти

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *