Politico: Українські спецслужби пообіцяли встромити Росії “голку в серце”

Наступного року українські спецслужби планують активізувати розвідувальні операції та проводити диверсії в глибині контрольованої Росією території, щоб максимально наблизити війну до Кремля, заявив голова Служби безпеки України в інтерв’ю виданню POLITICO.

“Ми не можемо розголошувати наші плани. Вони повинні залишатися шоком для ворога. Ми готуємо сюрпризи”, – сказав генерал-майор Василь Малюк у письмових відповідях на запитання. “Окупанти повинні розуміти, що сховатися не вдасться. Ми знайдемо ворога всюди”.

Ухиляючись від конкретики, Малюк все ж дав деякі натяки. Логістичні об’єкти та військова техніка на окупованій українській території, ймовірно, і надалі залишатимуться в центрі уваги. А також удари, які завдаватимуться по ворогу через кордон.

“Ми завжди шукаємо нові рішення. Так що вата буде горіти й далі”, – пожартував Малюк.

Українці використовують слово “хлопок” для опису вибухів у Росії та на окупованих територіях України, організованих українськими спецслужбами. Воно походить від російських ЗМІ та офіційних осіб, які описують зростаючу кількість таких інцидентів словом “хлопок”, що в перекладі з російської означає і “вибух”, і “хлопок”.

В умовах, коли бойові дії вздовж сотень кілометрів лінії фронту фактично завмерли протягом більшої частини цього року, подвиги СБУ не лише підіймають український бойовий дух, але й завдають шкоди військовій спроможності Росії.

“СБУ завдає цілеспрямованих точкових ударів. Ми встромляємо ворогу голку прямо в серце. Кожна наша спецоперація ставити собі  за мету і дає свій результат. Все це у комплексі ускладнює можливості Російської Федерації вести війну і наближає нашу перемогу”, – зазначив Малюк.

Однією з пріоритетних сфер діяльності буде Крим і Чорне море, спираючись на результати цьогорічної роботи.

Улюбленим проєктом Малюка є безпілотник Sea Baby, який українською називається “Малюк”, що означає “малий”. Безпілотник несе близько 850 кілограмів вибухівки й здатний працювати в штормових умовах, що ускладнює його виявлення.

“За допомогою цих малюків ми поступово витісняємо Чорноморський флот Російської Федерації з Криму”, – сказав Малюк.

У липні вони були використані для атаки на Керченський міст, який з’єднує окупований Крим з материковою Росією, а також для підриву російських кораблів.

У жовтні 2022 року морські безпілотники СБУ атакували Севастопольську бухту, пошкодивши чотири російські військові кораблі. Цього року безпілотники вразили два ракетоносці, танкер, десантний корабель, а також пошкодили великий військовий буксир і новітній російський розвідувально-гідрографічний корабель.

Улюбленим проєктом Малюка є безпілотник Sea Baby, який українською називається “Малюк”, що означає “малий”. Безпілотник несе близько 850 кілограмів вибухівки й здатний діяти в штормових умовах, що ускладнює його виявлення | Фото надане Службою безпеки України

Це змусило Москву передислокувати більшу частину флоту зі своєї бази в окупованому Севастополі в Криму, залишивши західну частину моря вільною від російських суден і дозволивши Україні відновити використання своїх портів для судноплавства.

Керченський міст все ще стоїть після вибуху вантажівки у 2022 році й цьогорічного удару, але відкритий лише частково, сказав Малюк.

“Для нас це легітимна ціль, згідно з міжнародним правом і правилами ведення війни. Українське законодавство також дозволяє нам атакувати цей об’єкт. І ми маємо знищувати логістику нашого ворога”, – додав Малюк.

Малюк зазначив, що Київ ретельно вивчає свої цілі перед тим, як завдати удару — це спроба залишатися в рамках правил війни на відміну від Росії, яка обстрілює ракетами, артилерією і безпілотниками як військові, так і цивільні об’єкти.

“Плануючи та готуючи свої спецоперації, СБУ ретельно обирає цілі. Ми працюємо на військових об’єктах або на тих, які ворог використовує для виконання своїх військових завдань. Ми діємо повністю за нормами міжнародного права”, – зазначив Малюк.

Більшість своїх операцій СБУ проводить на території України — на Донбасі, в Криму та Чорному морі.

“Це наша земля, і ми будемо використовувати всі можливі методи, щоб звільнити її від окупантів”, – сказав Малюк.

Коли йдеться про планування чогось у Росії, СБУ заявляє, що зосереджується лише на об’єктах, які використовуються у військових цілях, таких як логістичні коридори для постачання зброї — як залізничний тунель у Сибіру, де сталося два вибухи (СБУ не взяла на себе відповідальність), а також військові кораблі, військові бази та інші подібні об’єкти.

“Всі операції СБУ, про які ви чуєте, — це виключно наша робота і наша унікальна технічна розробка, — сказав Малюк. “Ці операції стали можливими, зокрема, завдяки тому, що ми розробляємо і впроваджуємо свої технічні рішення”.

Росії слід готуватися до удару.

Politico

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *