Як стати “успішним”: психотерапевт розкрила дві силові навички

Саме їх слід розвивати в собі.

Фахівці стверджують, що свій шанс на “успіх” в житті можна збільшити, якщо розвивати дві важливі особистісні силові навички.

Поради, як стати щасливішим в наступному 2024 році дала психотерапевт і письменниця Фара Харріс в інтерв’ю CNBC.

За її словами, слід розвивати в собі дві невіднятні один від одного риси — емоційний інтелект та самосвідомість. Вони грають дуже важливу роль з точку зору відчуття добробут у повсякденному житті, стверджує вона. Харріс детально уточнила, що саме мається на увазі.

Основний секрет полягає в тому, щоб дозволити собі зробити паузу для самопізнання. Зрозуміти власні емоції: чому в той чи інший момент в душі наростає відчуття страху чи щастя. Це дозволить правильно формувати для себе мотивації, створити план, за яким життя приноситиме більше світла, ніж похмурості.

За словами лікаря, у свідомості людини є кілька поширених пасток. Одна з них – це коли важко відокремити своє життя від роботи. Ця проблема притаманна не тільки “трудоголікам”, але важливо, щоб людина зусиллями волі відокремлювала свою професійну частину життя від приватної. Коли робота менше “з’їдатиме”, очікувано, що і проблем з переживаннями значно поменшає.

Також поширена пастка — невизначена ціль. У суспільстві доволі популярно перед настанням наступного року формувати плани та давати якісь обіцянки, на кшталт: “Наступного року я скорочу свої витрати і зберу на те, чого хочу”, “Наступного року я не їстиму солодке”, “Наступного року я схудну на 5 кг”, “Наступного року я досягну підвищення” тощо.

Кожна мета гарна, але без аналізу реальних кроків, як її досягти, вона стає нереально, швидкоплинною. За підсумком, людина розчаровується у собі та у світі.

“Ви повинні мати певну емоційну прив’язаність до мети”, – каже Харріс.

Наприклад, слід не просто “хотіти” піти в спортзал, а розуміти переваги від спорту, справді прагнути до них. Ставити не просто ціль “я буду їсти здорову їжу”, а розуміти, навіщо слід її їсти особисто вам.

Тобто, стратегія відчуття успіху й щастя полягає у розумінні та управлінні власними емоціями. Якщо над цим попрацювати — розвивати емоційний інтелект шляхом пізнання самосвідомості, позитивні зміни не змусять чекати, каже психотерапевт.

Як писав у своїй науковій статті за 2020 рік для Каліфорнійського університету в Берклі відомий психолог Девід Дестено: “Такі емоції, як вдячність, співчуття і гордість, є чудовими мотиваторами для досягнення цілей, оскільки вони спонукають мати “довгостроковий погляд на наші дії у сьогоденні”.

УНІАН

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *