Шість стародавніх знахідок, які шокували сучасний світ

Ці речі знайшли випадково, в той час, коли займалися пошуком зовсім іншого. Найдивовижніше – вони не дали відповіді на жодне запитання археологів. Навпаки, з’явилося ще більше таємниць про минуле нашої планети та людства.

Усі ми звикли думати, що давня історія світу — так звана “первісна”, і справді була дуже простою. Істоти, схожі на нас, народжувалися, виростали, народжували потомство і вмирали. Ні про який прогрес не йшлося: всі сили цих древніх людей були спрямовані лише на те, щоб вижити, дожити хоча б до дітородного віку.

Але ті знахідки, про які я вам розповім, повідають, що все було не так. Виявляється, в ті “дрімучі” часи були такі технології та вироби, які сучасні люди повторити просто не здатні.

Стародавній цвях

1845 рік, Шотландія. У вапняковому кар’єрі шукають корисну руду, ясно, яку. І знаходять… залізний цвях, намертво врослий у камінь. Такого просто не могло бути, бо вапнякова порода проходить формування за мільйони років. А цвях у камені ніяк не міг з’явитися сам собою. Хто його туди підкинув і як, загадка.

6 древних находок, которые шокировали современный мир

Золоті статуя і ланцюжок

Коли 1889 року шукали золото в штаті Айдахо, то одного разу в руках шукачів з’явилася вельми незвичайна знахідка. Так, це був шматок золота. Але виглядав він як рукотворний виріб — золота статуетка, що зображала жінку, з усіма деталями.

Глибина тієї шахти, де знайшли річ, становила 90 метрів, а вік породи – 2 мільйони років згідно з вуглецевим аналізом. Як туди потрапила статуетка — питання. Щоправда, за мільйони років природа теж могла створити диво.

Але ось ще одна дивна знахідка, і теж у США, 1891 рік — там шахтарі всередині брили кам’яного вугілля, яке формувалося тисячоліттями, виявили золотий ланцюжок, що прекрасно зберігся. Це явно виріб рук людських.

6 древних находок, которые шокировали современный мир

Колесо на стелі

Можливо, то все історії, які відносять до вигадок і байок. Але і в Росії подібне теж траплялося.

У Ростовській області на глибині 900 метрів шахтарі 2008 року знайшли вмуроване в гірську породу колесо. Воно нагадувало люк від колодязя, але настільки зрослося з породою, що його не стали діставати через небезпеку обвалення склепіння в шахті.

6 древних находок, которые шокировали современный мир

Знаряддя кроманьйонців

Гарольд Малде, Стін-Макінтайр – археологи і вчений Роальд Фрікселл із Вашингтонського університету займалися розкопками під Мехіко в 1960 роки. І шокували світ своїми знахідками. Вони виявили глибоко під землею складні кам’яні знаряддя. Їх, за розрахунками вчених, створювали кроманьйонці, тобто люди, які, за історичними даними, мали такий самий вигляд, як сучасні.

Однак таке ніяк не може бути, якщо вірити сучасній історичній науці. За тими відомостями, що відомі науці на цей час, людська історія налічує всього 40 тисяч років. А ось території двох американських материків стали заселятися людською расою приблизно 20 тисяч років тому, тому там не повинні траплятися артефакти, старші за цей час. Але вони все ж трапляються.

6 древних находок, которые шокировали современный мир

Рукотворні знаряддя африканців

Але найсуперечливіші нестикування в історії трапилися, коли стали копати на африканському континенті. Попри переконання істориків, що такого не може бути. Археологи знайшли в Африці рукотворно і вельми майстерно зроблені знаряддя… яким було понад 3 мільйони років!

Що виходить? До нас на Землі жила розвинена цивілізація? І іноді до нас приходять відгомони її існування? У цьому сенсі згадується знаменитий серіал “Зоряна брама”, який розповідає якраз про те, що ми не одні у Всесвіті й до нас на Землі верховодила цивілізація з неймовірними для нашого розуму технологіями.

6 древних находок, которые шокировали современный мир

Піраміди та їжаки

А ось, до речі, доказ існування цієї цивілізації (він також наводиться і творцями серіалу) – піраміди. По-перше, стародавні єгиптяни не могли самотужки з їхніми доволі примітивними знаряддями побудувати ці піраміди. По-друге, є припущення, що цим пірамідам набагато більше років, ніж ми думаємо.

6 древних находок, которые шокировали современный мир

За словами археолога Шерифа Ель-Морсі, який працював на плато Гізи понад 20 років, Сфінкс і Великі піраміди раніше були в морі, про що свідчать сольові відкладення на спорудах. А біля ніг Сфінкса археолог знайшов скам’янілі останки морського їжака. На сайті Gigal Research опубліковано статтю, в якій Морсі пише:

“Коли я робив фотознімки стародавньої лінії морського берега, то ледве не впав із блоку, спіткнувшись об горбок. Цей виступ виявився скам’янілим екзоскелетом морського їжака — тварини, що мешкає в морях на мілководдях”
Слова Морсі побічно підтверджують припущення доктора Роберта М. Шлоха, висловлені ним у 90-х роках. Шлох вважав, що, судячи з водної ерозії, піраміди в Гізі старші, ніж ми думаємо: їм від 5 до 9 тисячоліть.

Отже, ще незрозуміло, хто ми та що ми. Давня історія поки що від нас прихована. І тільки мізерна частка археологічних знахідок ледь-ледь дає змогу відкрити завісу цих таємниць, але водночас додає дедалі більше й більше запитань.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *