На Закарпатті затримали шахрая, який ошукав матір загиблого військового на 7,5 млн грн (фото, відео)

Ці кошти жінка отримала як виплату від держави у зв’язку із загибеллю сина на війні.

Оперативники спільно з працівниками кіберполіції провели спецоперацію та затримали 35-річного злодія, який виявився одним з організаторів шахрайської схеми, за якою аферистам вдалося виманити у 49-річної переселенки гроші.

Правоохоронці затримали злочинця в Києві, за підтримки бійців КОРДу.

Як повідомляє пресслужба Прокуратури Закарпаття, грошові кошти, якими заволоділи зловмисники, жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина, який захищав нашу державу від російського агресора. Після того як потерпіла отримала грошову допомогу, їй почали телефонувати невідомі. Вони переконували, що не варто тримати гроші у банках України, оскільки найближчим часом вони збанкрутують. Аферисти рекомендували жінці покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном і пропонували свою допомогу у цьому. Жінка погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками.

Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із «рахунку», однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей. В подальшому, кількома переказами, потерпіла перевела шахраям ще 2,5 мільйони гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався. Ошукана жінка звернулася по допомогу до місцевої поліції.

Закарпатські поліцейські розпочали розслідування. Масштабні оперативні заходи тривали майже 6 місяців, оскільки шахраї виводили грошові кошти через численних підставних осіб та десятки спеціально створених рахунків, в тому числі в криптобанкінгу. Правоохоронці детально відстежили маршрут руху коштів та в результаті вийшли на основних фігурантів цієї схеми. Для розкриття злочину було залучено можливості кіберполіції та відділу кримінального аналізу ГУНП.

Також правоохоронці інформують, що станом на сьогодні у справі проведено 50 обшуків у різних регіонах України, вилучено ряд важливих доказів, а також дороговартісні автівки фігурантів.

Затриманого шахрая вже доставили до Закарпаття, він дає свідчення поліції щодо своїх спільників та співпрацює зі слідством.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Суд вже розглянув клопотання щодо запобіжного заходу для підозрюваного. Відповідно до ухвали суду останній перебуватиме під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 13 млн 285 тисяч гривень.

Наразі Оперативна група встановлює місце знаходження інших аферистів, причетних до цього злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *