Всесвіт є комп’ютерною симуляцією — вчені

Сформульовано правило, що передбачає генетичні мутації в організмах з оцінкою їхніх можливих наслідків.
Британський фізик Мелвін Вопсон опублікував своє дослідження, згідно з яким наш Всесвіт є штучною реальністю, що нагадує комп’ютерну симуляцію.

Про це пише науковий журнал AIP Advances.

Науковець сформулював правило, що передбачає генетичні мутації в організмах з оцінкою їхніх можливих наслідків. Воно ґрунтується на другому законі термодинаміки, який стверджує, що ентропія може збільшуватися або залишатися незмінною в часі.

Однак в інформаційних системах ця характеристика поводиться інакше, скорочуючись або залишаючись постійною. Своє відкриття Вопсон назвав другим законом інфодинаміки.

“Цей підхід, за якого видаляється зайва інформація, нагадує процес комп’ютерного видалення або стиснення непотрібного коду для економії місця зберігання та оптимізації енергоспоживання. І в результаті підтверджує ідею, що ми живемо в симуляції”, – зазначив фахівець.

Нагадаємо, вчені висунули нову теорію розвитку Всесвіту. Аналог теоретичного випромінювання Гокінга, що існує для чорних дір, може також існувати й в межах усього Всесвіту, поступово випаровуючи його. Якщо таке явище справді існує, то процес розпочався вже давно і врешті-решт призведе до повного зникнення Всесвіту.

Згідно з теорією Стівена Гокінга, чорні діри поступово випаровуються, втрачаючи свою масу і випромінюючи дивне випромінювання, коли горизонт подій руйнує квантові поля, які їх оточують. Але аналогічний ефект може відбуватися і внаслідок спотворення простору-часу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *