Секрети. Вчені знайшли секрет молодості у людини в голові!

Сенсація! Вчені знайшли секрет молодості у людини в голові! Вчені стверджують: саме мелатонін здатен подарувати людству 10-15 років додаткового якісного життя.

І ось чому. Кілька років тому ім’я англійця Тоні Райт було занесено до Книги рекордів Гіннеса

Сенсація! Вчені знайшли секрет молодості у людини в голові! Вчені стверджують: саме мелатонін здатен подарувати людству 10-15 років додаткового якісного життя. І ось чому.

Кілька років тому ім’я англійця Тоні Райт було занесене до Книги рекордів Гіннеса як людини, якій вдалося обійтися без сну максимальну кількість часу – 264 години (близько 11 діб).

Однак після такого тривалого неспання Райт став так яскраво бачити навколишній світ, що це викликало в нього роздратування. І все тому, що було дестабілізовано гормон мелатонін, який відповідає за сон і, відповідно, розкриває секрет молодості та краси.

Учені стверджують: саме мелатонін здатен подарувати людству 10-15 років додаткового якісного життя.

І ось чому.

Гормон мелатонін і “третє око”: прощавай, безсоння!

Мелатонін виробляється одним із найзагадковіших органів мозку — епіфізом, який древні називали “третім оком”. Щиро вважаючи, що “божественне око” дає змогу дивитися в майбутнє, вони навіть не підозрювали, наскільки вірні у своїх припущеннях.

Щоправда, унікальні інформаційні можливості пов’язані більше з епіфізом, ніж із “божественним оком”, а гормон, що виділяється ним, — з регулюванням ендокринної системи.

Відповідальний цей гормон насамперед за здоровий сон.

Відсутність його супроводжується втомленим виглядом, набряком, дратівливістю.
Нестача мелатоніну спричиняє:
– неспокійний сон;
– безсоння;
– погану адаптацію до різних часових поясів.

Гормон мелатонін і Софі Лорен: час краси

Італійська кінодіва Софі Лорен не втомлюється повторювати, що головний секрет краси криється в здоровому сні: спати красуня лягає не пізніше 21-ї години й прокидається о 6-й ранку. Її порада має наукове обґрунтування: рівень мелатоніну підвищується з 21-ї години, досягаючи свого піка о 2-й годині ночі, і падає о 9-й годині.

Коротко кажучи, що раніше ви лягаєте спати, то стаєте красивішими й молодшими, оскільки у фазі глибокого сну за рахунок мелатоніну відбувається оновлення всіх ресурсів організму на клітинному рівні.

Мелатонін дає змогу:

– мобілізувати захисні ресурси організму;
– запобігати розвиткові хронічних захворювань (зокрема онкологічних);
– протистояти поліморбідності (кільком захворюванням одночасно).

Гормон мелатонін і таблетка від старості: час, назад!

Процес старіння починається після 25 років, супроводжуючись появою багатьох захворювань. Виною тому — нестача меланіну, яка починає виникати з цього віку.

Учені, розкриваючи секрет молодості, компетентно заявляють: якщо після 25 років приймати цей гормон постійно, то можна продовжити життя на 15-20 років. Причому, без хронічних захворювань і старечої втоми.

Американці вже сьогодні в обов’язковому порядку приймають перед сном таблетку мелатоніну, як ліки проти старості.

Гормон мелатонін сприяє:
– уповільненню процесу старіння;
– посиленню імунної системи;
– регуляції кров’яного тиску.

Гормон мелатонін і правильний режим: налаштуйтеся на хороше

Для вироблення мелатоніну зовсім не варто ковтати різноколірні пігулки. Досить дотримуватися простих правил, які допоможуть організму отримувати цей гормон, а людині — почуватися краще.

Використовуйте замість одного яскравого джерела світла кілька різних. Красива люстра — це добре. Але краще, крім неї, додатково використовувати інші світильники (торшер, бра, підсвічування).

Намагайтеся лягати спати до 22 год.

Статистика свідчить: у людей, які працюють у нічні зміни, через порушення вироблення мелатоніну ризик розвитку гіпертонії підвищується майже вдвічі.

Збалансовано харчуйтеся. Налягайте на “повільні” вуглеводи, — картоплю, сою, макарони, баклажани тощо. Вони сприяють виробленню мелатоніну.
Продукти, багаті на мелатонін:
– м’ясо птиці;
– філе риби;
– овес, ячмінь, кукурудза, рис;
– овочі та фрукти.

Не пийте перед сном міцний чай або каву.

Вони заважають виробленню гормону. Такий самий ефект мають деякі препарати. Тому уважно читайте інструкцію ліків, особливо, якщо страждаєте на безсоння. Якщо вони спричиняють зниження мелатоніну, то за допомогою лікаря робіть негайну заміну на відповідний, без такого побічного ефекту.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *