Чому жінок приваблюють невільні чоловіки?

Ви зустріли чоловіка своєї мрії — доброго, розумного, сексуального. Є тільки одне “але”. Він уже зайнятий. Чому чужих партнерів хочуть частіше, ніж вільних від стосунків чоловіків? Над природою цього явища розмірковує психологиня Мадлен Фуджир.

Уперше я почула, що їй подобається чоловік, який перебуває у стосунках, від своєї однокурсниці в університеті. І хоча вона не збиралася його відбивати і розуміла, що їм не бути разом, вона часто фантазувала про те, як могло б скластися їхнє спільне життя. Згодом у подібному мені зізнавалися і подруги, і мої клієнтки.

Чому молодих, цікавих жінок, яким часто не бракує прихильників, приваблюють чоловіки, які невільні? Цей феномен підтверджений багатьма дослідженнями і називається “копіювання вибору інших” та присутній не лише в житті людей, а й у тваринному світі.

Якщо партнерка чоловіка зовні приваблива, його рейтинг в очах жінок різко зростає

Іншими словами, жінкам подобаються ті чоловіки, яких уже обрали. Це сигналізує – чоловік має необхідні якості для побудови з ним успішних стосунків. Причому слабка стать набагато частіше підпадає під вплив уже здійсненого вибору інших жінок, аніж сильна, яка виявляє в цьому питанні дещо більшу незалежність.

Ось кілька доволі несподіваних фактів про зайнятих чоловіків і причини, за яких вони здаються жінкам привабливішими.

Його партнерка має бути симпатичною

Привабливість партнерки, яка перебуває поруч із чоловіком, має для представниць слабкої статі більше значення, ніж те, який вигляд має сам чоловік. Інакше кажучи, що красивішою вони знаходять жінку, то бажанішим виявляється її партнер. А якщо чоловік зустрічається з жінкою, яка не здається суперницям зовні цікавою, його рейтинг у жіночих очах різко знижується.

Він не повинен перебувати в занадто близьких стосунках

Жінкам важливо символічне підтвердження іншими того, що чоловік вартий уваги. Однак їм також необхідно відчувати, що він ще не до кінця визначився з вибором супутниці і потенційно може повернутися до табору вільних кандидатів.

Чоловік у парі здається жінкам привабливішим, ніж одружений і з дітьми

Згідно з анонімними опитуваннями, найбажанішими називалися ті чоловіки, яких просто вважали такими, що перебувають у парі. Менший інтерес викликали ті, хто був у своїх супутниць явно закоханий.

На останньому місці за ступенем привабливості опинилися одружені чоловіки, які мають дітей. Однак якщо чоловік, який перебуває у шлюбі, не носив обручки, це одразу викликало більший до нього інтерес.

Більшість жінок не йдуть далі фантазій

Подібно до того, як моя університетська подруга захоплювалася невільним хлопцем зі сторони, але ніколи б не зробила кроків йому назустріч, більшість жінок залишають таких чоловіків у своїх фантазіях. Дослідження показують, що лише жінки, які називають свої поточні стосунки болісними і такими, що не мають майбутнього, та перебувають у нестабільному емоційному стані, частіше посилають знаки уваги, покликані зацікавити чоловіка.

З кожного правила є виняток

Робота психолога Девіда Вайнфорда свідчить, що чим більше в жінки було сексуальних партнерів, то меншою мірою їй цікаві ті чоловіки, яких уже обрали. І це зайвий раз підтверджує, що власний життєвий та емоційний досвід робить жінку більш впевненою та незалежною.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *