Людство у “найближчі дні” встановить контакт із паралельним Всесвітом: але це не точно

Вчені, які працюють із Великим адронним колайдером знаходяться на межі того, аби встановити контакт із паралельним Всесвітом. І це може статися уже найближчими днями. Принаймні, така відверто фантастична історія, вчергове почала поширюватися мережею у червні 2023 року.

Як зазначає IFLscience, це уже не вперше, коли людство знаходиться на межі такого сенсаційного прориву. Однак, як і минулих разів, наукова спільнота нічого про це не знає.

Як йдеться у статті, що поширюється в соціальних мережах і, зокрема, у Twitter, дослідники з Великого адронного колайдера впродовж “декількох днів” мають встановити зв’язок із паралельним всесвітом.

Вірусна стаття про зв'язок із паралельним Всесвітом.

У статті, як можна зрозуміти, немає нічого, що свідчило б про її правдивість. Та й сама вона була написана ще у лютому 2023 року, а чомусь завірусилася саме зараз.

Але чи не найгіршим є те, що джерелом інформації є британське видання Daily Express. І справа навіть не у самому виданні, а в тому, що оригінальна стаття була написана 2015 року. Тож або вчені вийшли на зв’язок із паралельним Всесвітом і тримають все в секреті, або ж вторгнення вже почалося, але нам про це забули сказати.

Тим більше, що експеримент із ВАКом, про який йдеться у статті, взагалі жодним чином не стосувався контакту з паралельним Всесвітом і не прагнув довести реальність “мультивсесвіту”.

Професор Мір Файзал з Університету Ватерлоо взагалі зауважує, що коли люди говорять про мультивсесвіт, як “про багатосвітову інтерпретацію квантової механіки, де кожна можливість актуалізується”, то будь-яке дослідження цього явища переходить із науки в філософію, оскільки немає жодної можливості довести таку теорію чи спростувати.

Однак, як зазначає Файзал у статті для Physics Letters B, існує можливість перевірити, чи реально існують додаткові виміри. Такі виміри можуть існувати у Всесвіті як мініатюрні чорні діри, можливо, менші за атом.

Якщо людство існує у чотиривимірному Всесвіті, то жоден із теперішніх ВАК не здатен виробити достатньо енергії для створення мініатюрної чорної діри. Однак, якщо вимірів існує більше (теорія струн, зокрема, передбачає існування 10 вимірів), то теоретично ВАК міг би створювати мініатюрні чорні діри буквально щосекунди.

Але коли 2015 року колайдер запустили в роботу, жодної мініатюрної чорної діри не було виявлено. Тоді Файзал припустив, що для такого процесу потрібно більше енергії, але від своєї теорії не відмовився.

Так само як багато паралельних аркушів паперу, які є двовимірними об’єктами (ширина і довжина), можуть існувати у третьому вимірі (висота), паралельні всесвіти також можуть існувати у вищих вимірах. Ми передбачаємо, що гравітація може просочуватися в додаткові виміри, і якщо це станеться, то на ВАК можна буде створювати мініатюрні чорні діри”, – заявляв він в інтерв’ю Daily Mail.

Obozrevatel

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *