Унікальні місця на заході України, де можна відпочити в термальних джерелах: не лише Берегово та Мукачево

Українці звикли, що для того, щоб оздоровитися, обов’язково потрібно їздити з дітьми на море.

Однак термальні води можуть стати чудовою альтернативою. Термальні джерела не лише оздоровлять, а й вилікують від багатьох захворювань. Найкращі місця, де можна оздоровитися за допомогою термальних вод, ви знайдете на Західній Україні, передає портал “Світ Карпат”.

Берегово

БереговоБерегово

Берегово – затишне закарпатське містечко біля самого кордону з Угорщиною. Курорт Берегово славиться джерелами та басейнами з термальними водами. Купатися в них можна цілий рік.

У цій воді міститься багато заліза, натрію, калію, йоду та фтору. Мінералізація води становить 24%.

Косино

КосиноКосино

У селі Косино Берегівського району знаходиться ще один оздоровчо-рекреаційний комплекс “Термальні води Косино”. Термальні води Косино за своїм хімічним складом є унікальними не лише в Україні, а й у Європі.

Термальні джерела Косино хлоридно-натрієві середньої мінералізації. Вода має температуру 60-80 ° С і ідеально підходить для лікування захворювань та травм опорно-рухового апарату, а також нервових, шкірних, серцево-судинних захворювань.

Мукачево

МукачевоМукачево

Мукачівський район славиться сульфідними термальними водами. Тут відкрили оздоровчий комплекс “Латориця” із цілющою термальною водою. Температура води тут становить 35°С. У санаторії лікують захворювання шкіри та серцево-судинної системи.

Велятино

ВелятиноВелятино

У селі Велятино Хустського району знаходиться ще один цілющий профілакторій “Теплі води”. Його термальні води багаті на високий вміст брому та йоду. Відомо, що бром має заспокійливий ефект. Природно, вода тут має температуру 40-60°С, але перед використанням її охолоджують до 30-38°С.

Довге

ДовгеДовге

У селі Довге Іршавського району розташоване одне з найбільших термальних родовищ із численними відгалуженнями по довколишніх селах. Ці метанові йодобромні води є унікальними. Застосовують для лікування серцево-судинних захворювань, органів опорно-рухового апарату.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *