Як літній австралійський фермер виграв супермарафон

Дистанція австралійського супермарафону від Сіднея до Мельбурна складає 875 км, що займає понад 5 днів від старту до фінішу. Зазвичай у забігу беруть участь атлети не старше 30 років, які спонсоруються великими спортивними брендами, що надають бігунам форму та кросівки.

1983-го року багато хто здивувався, коли в день забігу на старті з’явився 61-річний Кліфф Янг. Спочатку всі думали, що він прийшов подивитися на старт забігу, бо був одягнений не як усі спортсмени: у робочий комбінезон та калоші поверх черевиків. Але коли Кліфф підійшов до столу, щоб отримати номер учасника забігу, всі зрозуміли, що він має намір бігти з усіма.

Коли Кліфф отримав номер 64 і став на лінії з іншими атлетами, то знімальна бригада, яка робить репортаж з місця старту, вирішила взяти невелике інтерв’ю. На Кліффа навели камеру і запитали:

– Вітання! Хто ти такий і що тут робиш?

– Я Кліфф Янг. Ми розводимо овець на великому пасовищі неподалік Мельбурна.

— Ти справді братимеш участь у цьому забігу?

– Так.

— А ти маєш спонсора?

– Ні.

– Тоді ти не зможеш добігти.

– Та ні, я зможу. Я виріс на фермі, де ми довгий час не могли дозволити собі коней чи машину. Лише 4 роки тому я купив машину. Коли насувався шторм, то я виходив заганяти овець. У нас було 2000 овець, які паслися на 2000 акрах. Іноді я ловив овець по 2-3 дні, це було непросто, але я завжди ловив їх. Я думаю, що можу брати участь у забігу, адже він лише на 2 дні довший і становить лише 5 днів, тоді як я бігаю за вівцями по 3 дні.

Коли марафон розпочався, професіонали залишили Кліффа у його калошах далеко позаду. Деякі глядачі йому співчували, а деякі сміялися з нього, оскільки він навіть не зміг правильно стартувати. По телевізору люди спостерігали за Кліффом, багато хто переживав і молився за нього, щоб він не помер на шляху.

Наступного ранку після старту люди дізналися, що Кліфф не спав, а продовжував бігти всю ніч, досягнувши містечка Mittagong. Існує міф, що фермер не спав весь марафон, насправді Кліфф не спав лише першу ніч. Разом, за власним зізнанням, Кліфф за весь час дистанції спав приблизно 12 годин.

Щоночі він наближався до лідерів забігу, і в останню ніч Кліфф обійшов усіх атлетів. На ранок останнього дня він був далеко попереду всіх. Кліфф не лише пробіг супермарафон у віці 61 року, не померши на дистанції, а й став національним героєм.

Кліфф Янг подолав забіг на 875 кілометрів за 5 днів, 15 годин та 4 хвилини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *