Бєлгород під атакою: у місті реве сирена, в область зайшли передові підрозділи легіону “Свобода Росії”

Місцеві радіостанції “гримлять” повідомленнями про те, що незабаром місто стане “вільним” та попереджають про евакуацію.

Понеділок для російського міста Бєлгорода почався з паніки на тлі масштабної атаки БПЛА та знищення одного з прикордонних з Україною пунктів.

Відповідні ролики масово знімають місцеві. У місті на радіостанціях звучать тривожні повідомлення про евакуацію, росіян попереджають про те, що незабаром Бєлгород “стане вільним”.

“Бєлгород стане вільним. Повторюю, жителі міста Бєлгород, закликаємо вас негайно евакуюватися, залишатися в місті небезпечно. Бєлгород стане вільним”, – йдеться у записі.

Відповідальність за ранкові хвилювання взяли на себе російські партизани. У соціальній мережі Легіон “Свобода Росії” продублював повідомлення про евакуацію до громадян РФ та вказав: “На відміну від путінських зомбі, ми не чіпаємо цивільних і не використовуємо їх у своїх цілях. Свобода вже близько!”,- йдеться в повідомленні.

Белгород “разорвало” из-за “Шахедов”, в городе ревет сирена

Також в мережі з’явився ролик знищення прикордонного пункту в Бєлгороді.

У Білгородській області знищено прикордонний пункт

Вже о 12:02 Гладков заявив, що на село Нова Таволжанка скинуто вибуховий пристрій й визнав, що йдеться про БПЛА.

“Сам БПЛА впав за 100 метрів від житлових будинків. Вибухотехніки та оперативні служби працюють на місці”, – вказав він.

При цьому Гладков заявив росіянам, що “паніки бути не повинно” і обмовився про “масовану атаку” на Бєлгород. Гладков спростував інформацію про те, що в Гайворонській області внаслідок атаки можуть бути десятки жертв і поранених і навіть записав для цього окремий ролик-звернення.

“Це брехня, цього немає. Буде погіршення, буде поліпшення, ми відразу всю необхідну інформацію надамо”, – вказав він.

О 13:54 Легіон “Свобода Росії” уточнив, що разом із силами Російського добровольчого корпусу вдалося повністю звільнити населений пункт Козинки.

“До Грайворона зайшли передові загони. Рухаємося далі. Росія буде вільною!”, – зазначили там.

Зі свого боку Гладков повідомляє, що на територію Грайворонського округу “зайшла група ЗСУ”.

“Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника. Подробиці повідомлятиму”, – зазначив він.

Бєлгородська область під атакою з вечора 21 травня

Нагадаємо, що вперше про НП в селі Головчино (Гайворонський район) губернатор Богородської області Гладков “заїкнувся” пізно ввечері 21 травня. Він заявив про атаку на адміністративну будівлю, по якій запустили квадракоптер.

Тоді він вказав, що в результаті атаки загорівся дах, і що жертв немає. Вже вранці 22 травня Гладков поспішив звинуватити у всьому ЗСУ.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *