У Німеччині хочуть і надалі вести бізнес із росіянами, – Анджей Дуда

Частина німецького бізнесу хоче й надалі вести бізнес з росією, користуючись дешевими енергоресурсами. Польща переконуватиме, що повернення до звичних відносин з росією вже неможливо.

На цьому в інтерв’ю німецькому виданню Bild заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Як зауважив Дуда, Польща відчуває загрозу з боку імперської росії, оскільки тривалий час була поневолена царською росією, а пізніше перебувала у радянській зоні впливу. Натомість Німеччина дивиться на відносини з рф інакше.

Він із жалем зауважив, що навіть після окупації Криму та агресії росії на сході у 2014 році Берлін продовжував активно вести бізнес з москвою. За його словами, Німеччина тоді продовжувала постачати росії продукцію подвійного призначення, відтак “у військовому плані вони підтримувати росію і режим путіна”.

“І сьогодні, як ми чуємо, дуже велика частина німецького бізнесу, зрештою дуже сильна, одна з найсильніших у світі, просто хоче вести бізнес (з рф – ред.)”,- наголосив президент РП.

Він підкреслив, що складається враження, ніби частині німецького бізнесу байдуже, що буде з Україною чи Польщею, і його позиція є наступною: “ми хочемо займатися бізнесом, хочемо заробляти гроші, ми ведемо бізнес з росією, росія має енергоносії, росія має можливості, росія — велика країна”.

“Можливо, цей німецький бізнес не вірить, що коли-небудь російська армія зможе знову відсвяткувати свою велику перемогу в Берліні, забрати частину Німеччини, окупувати Німеччину. Але ми в Польщі знаємо, що це можливо”, – наголосив Дуда.

Утім, він підкреслив, що не може бути мови про повернення business as usual (того, що було раніше – ред.) у відносинах з рф. Тому Варшава закликає увесь світ не повертатися до цієї політики у відносинах з росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *