Орки в норах

Тактика російської армії в Україні нарешті звелася до того, щоб рити окопи і перебувати в них протягом днів/тижнів. Яскравим свідченням цього є величезна кількість відеороликів двох «жанрів». У перших трупи окупантів лежать купами в окопах. По-друге, вибухові пристрої від дронів падають на голови русні. Вони тікають, відскакують, ховаються в “ямах” (глибші ями в окопах на 1 – 2 людини), але вибухівка з неба все одно наздоганяє окупантів.

Щонайменше 20 000 росіян загинули за одним сценарієм у квітні.

Після прибуття на фронт військовослужбовці добре їх побили (в дисциплінарних цілях), пояснили про покарання за найменшу непокору (розстріл, тортури в підвалі), а потім віддали наказ «зайняти позиції». Цей наказ означає бігти в окопи, розташовані у 200 – 500 метрах від місця дислокації російських військ (склади, техніка, казарми, пункти зв’язку тощо.).

Солдати «займають позиції» по 2-12 осіб. Зазвичай кожному з них вручають автомат, не більше 50 патронів, гранату, пачку сигарет, шматок хліба і рацію для спілкування. Все інше обіцяють «підвезти найближчим часом».

Окупанти перебувають в окопах без будь-якої мети. У холод і голод вони ходять по сирих окопах, намагаючись зігрітися, чекаючи наказів начальства. Навколо «зайнятих позицій» нікого і нічого. Орки знають, що десь попереду знаходяться Збройні сили України, а десь позаду – «свої». Категорично забороняється відступати з окопів. За цим стежать загороджувальні загони. Крок назад — смерть. Рухатися вперед безглуздо. Збройні Сили України активно використовують снайперів, які розстрілюють окупантів на всіх напрямках. Вночі снайпери використовують тепловізори.

Орки записують короткі відео з окопів, телефонують своїм дружинам, пишуть у соцмережах. Так, один написав, що він і троє колег тиждень сиділи на «зайнятих посадах». Рація не відповіла, їжа закінчилася. Двоє відморозили ноги й втратили здатність ходити. У третього була температура і кашель.

Відомий результат цієї історії: троє загинули від холоду і хвороб, а на четвертого з дрона впала граната. Ніхто не вижив.

В іншому випадку дві «траншеї» отримали важкі кульові поранення. Одному окупанту відірвало руку, відірвало іншу половину щелепи. Вони кричали від болю протягом двох днів. Про це добре чули бійці Збройних Сил України. Рашисти не прийшли на допомогу пораненим, і окупанти гинули в муках.

Історія третя. Понад 20 окупантів сиділи в холодній траншеї. Спочатку 14 з них загинули внаслідок атаки дронів, потім решту знешкодили піхотинці Збройних сил України. На відеозаписах окупанти виглядали як бомжі. Замість армійських черевиків  — старі кросівки. Замість шоломів — ганчірки, обмотані навколо голови. Зі зброї — кілька іржавих кулеметів без патронів.

Тактика російських військ в 15-й місяць війни абсолютно зрозуміла і навіть передбачувана. Лінія фронту стоїть на місці й перевищує 3 тисячі кілометрів. Артилерія в дефіциті з обох сторін. Для того, щоб створити видимість наступу в очах Путіна та Міністерства оборони РФ, старші військовослужбовці, кадировці, офіцери та інші привілейовані окупанти посилають свіже гарматне м’ясо, яке щойно прибуло на фронт, щоб «зайняти позиції». У останніх мало вибору: смерть в окопах на передовій або розстріл, тортури, холод, голод у земляній в’язниці-ямі.

Збройні сили України добре вивчили тактику окупантів та уважно стежать, коли нова партія гарматного м’яса піде “на позиції”. Знищення орків йде всіма можливими шляхами. Іноді однією траншеєю займаються 12-15 разів на місяць. Ніхто не збирає і не прибирає трупи росіян. Нові орки, які «зайняли позиції», зазвичай кидають землю в тіла тих, хто робив це до них. З приходом тепла гниють трупи смердять, тому їх доводиться хоча б злегка присипати землею.

Таким чином, якби війну можна було знімати з повітря і дивитися перемотати вперед, то все виглядало б приблизно так: з одного боку – окупанти, з іншого боку – Збройні сили України, десь посередині – окопи, які заповнені спочатку живим, а потім мертвим гарматним м’ясом з російським громадянством.

Російська армія розділилася на дві касти.

Перша – це привілейовані окупанти. Вони п’ють горілку досхочу, мають теплий одяг і дах над головою. Такі окупанти не ризикують життям і відправляють інших «займати позиції».

Друга каста — витратний матеріал, який створює ілюзію сміливих спроб наступу на позиції Збройних сил України. Коли гарматне м’ясо закінчується, привілейовані дзвонять своєму начальству, яке знаходиться в тилу, і просять відправити більше солдатів. Кажуть, що наступ йде повним ходом і для «закріплення успіху» потрібно кілька сотень / тисяч бійців.

Особливо варто сказати, що відтепер практично всі трупи орків залишаються на полях України. Тільки в перші місяці російська армія неохоче збирала тіла і передавала родичам загиблих. Зараз для цього потрібні додаткові сили й складна логістика. Крім того, триває моральна деградація в рядах російської армії. Для більшості окупантів вважається нормою викидати тіла колишніх колег напризволяще голодним собакам.

В офіційних документах загиблі орки вважаються зниклими безвісти, дезертувати, потрапили в полон. Такі ситуації допомагають Міністерству оборони РФ вбити відразу двох зайців. По-перше, приховати реальну статистику загиблих (реальна цифра – близько 170 тисяч осіб разом з орками з приватних військових компаній). По-друге, не виплачувати компенсації дружинам, матерям і дітям загиблих. Грошей у російському бюджеті катастрофічно не вистачає, і Путін вже підписав низку указів про примусове і безплатне відправлення на війну всіх чоловіків віком від 18 до 60 років.

На закінчення залишається визнати, що гіршої армії Російської Федерації ніколи в новітній історії людства не було. У рашистів немає нічого, крім підлості, брехні й зради. Вони ненавидять своїх чи не більше, ніж українців, але при цьому покірно йдуть на саму безглузду смерть.

Микола Сухий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *