Не хвилюйтеся: це все на краще!

Черчилль, виголошуючи тости,  часто говорив наступне: «Я вважаю за краще нікому не бажати ні здоров’я, ні багатства, бажати тільки Удачі! Адже більшість з тих, хто був на «Титаніку», були й здоровими, і багатими. Але мало кому з них пощастило…”

Через рік після страшного теракту в США 11 вересня 2001 року ця коротка записка-нагадування була опублікована в одній з американських газет. Прочитайте її уважно і, можливо, кілька разів, якщо ви з тих, хто занадто часто нервує через дрібниці. Ось записка:

“Можливо, ви знаєте, що керівник однієї з великих компаній пережив теракт 11 вересня, тому що вперше відвів сина в дитячий садок.

Інший хлопець вижив, оскільки настала його черга йти за пончиками.

Одна жінка запізнилася, тому що її будильник не задзвонив вчасно.

Хтось запізнився, застряг в пробці на автостраді Нью-Джерсі.

Один з них пропустив автобус.

Одна жінка пролила каву на одяг і потребувала часу, щоб переодягнутися.

Хтось не завів машину, хтось повернувся, щоб відповісти на телефонні дзвінки.

Інша дитина “тягнула гуму” і не була готова вчасно.

Таксі не можна було зловити.

Що мене особливо вразило, так це чоловік, який того ранку взув нове взуття, різними способами добирався до роботи, але перш ніж туди потрапити, заробив мозоль на нозі. Він зупинився в аптеці, щоб купити лейкопластир! Ось чому він живий зараз.

Тепер, коли я застрягаю у пробці, у мене немає часу на ліфт, я повертаюся, щоб відповісти на телефонні дзвінки… Коли трапляються всі ці дрібниці, які мене дратують, я думаю про себе, що це саме те місце, де Бог хоче, щоб я був у цей момент. Наступного разу, коли ви відчуєте, що ранок йде не так, діти повільно одягаються, ви не можете знайти ключі від машини, ви стоїте на кожному світлофорі, не впадайте у відчай і не втрачайте самовладання: Бог працює, щоб захистити вас. Це все на краще».

Удачі вам!

Захоплюючись багатьма справами,
Чи не носиться, як ботанік в джунглях,
Не сумуйте, що не встигаєте скрізь,
Можливо, ви спізнилися на Титанік.

Ігор Губерман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *