Батько з Філадельфії здійснив паломництво на колінах на знак подяки за врятування сина

Коли у жовтні 2022 року у його хворого семирічного сина Адріана зупинилося серце, Арек Шура пообіцяв Богові: «Якщо Ти дозволиш йому вийти з цієї лікарні, я проповзу навколішках від свого дому до храму, дякуючи Тобі».

Дружина Арека Ізабела розповіла, що шанси хлопчика вижити майже повністю виключали можливість будь-коли виконати цю обіцянку.

У квітні 2022 року родина Шура, яка належить до парафії святого Йоана Павла II у Філадельфії, дізналася, що Адріан страждає на гострий лімфобластний лейкоз.  Під час лікування хлопчик відчув на собі найрідкісніші з можливих побічних ефектів хімієтерапії: його серце зупинилося на 30 хвилин, поки лікарі намагалися його реанімувати. Хоча їхні зусилля виявилися успішними, така довга зупинка серця стала причиною потенційно смертельних ускладнень.

«У нього відмовили нирки та печінка, і його тіло набрякло 11 літрами рідини, тому що нирки не працювали», — сказала Ізабела Шура. Лікарі також попередили, що Адріан міг отримати неврологічне ушкодження через серцеву недостатність.

Лише пізніше вона дізналася, що насправді шанс її сина вижити становив лише 10%. Але Ізабела та Арек, разом зі своєю десятирічною донькою Александрою та групою підтримки «Армія Адріана», не втрачали надії. Ізабела вклала у руки хлопчика ікону Марії та Ісуса й розарій, а також різьблений камінь із написом «чудеса трапляються».

Поступово з тіла хлопчика вдалося вивести зайву рідину за допомогою діалізу, і через 46 днів після зупинки серця його виписали з лікарні.

Через місяць Адріан був у повній ремісії без жодних ознак неврологічних порушень. «Сьогодні він гасає, як шалений», — каже мати, хоча йому ще потрібно пройти 16 місяців хімієтерапії.

8 квітня Арек Сура виконав свою обіцянку Богові — одягнувши робочі рукавички та наколінники, він проповз 10 кварталів від свого дому до храму святого Адальберта, який є частиною парафії святого Йоана Павла II польського Апостольства архідієцезії Філадельфії.

«Під час 40-хвилинної подорожі я молився до святого Йоана Павла II, святої Рити та святого Шарбеля», — розповів чоловік.

Напередодні паломництва Арека , що збіглося з традиційним освяченням великодніх страв у Велику суботу, Ізабела  зателефонувала отцю Яну Палковському, почесному душпастирю храму святого Адальберта та директору Апостольства, попередивши його про паломництво подяки.

«Він буквально розплакався через телефон, — сказала вона. — Він сказав, що за 47 років свого священства ніколи не бачив нічого подібного».

Отець Ян разом із родиною Шура зустрів його біля входу у храм. Священник благословив чоловіка, а той, увійшовши у храм, зупинився перед розп’яттям, виставленим зі Страсної П’ятниці, щоб помолитися. «Я звернувся до отця Яна і сказав: це було важко, але я виконав свою обіцянку», — розповів Арек.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *