У гостях авторської програми Дениса Шинкаренка “РЕСПОНДЕНТ” керівник Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош (відео)

“РЕСПОНДЕНТ” – авторська програма Шинкаренка Дениса, в якій респонденти, гості, цікаві люди, експерти у своїй сфері відповідають на запитання, висловлюють свою точку зору та можливо прояснюють ситуацію.

Респондент програми Фазекош Олексій — голова ради адвокатів закарпатської області, голова Мукачівської міської асоціації адвокатів, голова правління Мукачівської міськрайонної спілки підприємців, засновник Центру журналістських досліджень Закарпаття.

0:52Олексій Андрійович, як вплинув воєнний стан в країні на адвокатську галузь в цілому?

1:05 – Денис, я дуже радий бути у Вашій передачі, передача цікава, адвокатська спільнота слідкує, тому що Ви торкаєтесь юридичних питань важливих для сьогоднішньої країни.

2:18 – Ви знаєте колись був постулат наукової думки, що жити в суспільстві та бути вільним від суспільства неможливо. Українська адвокатура живе в українському суспільстві, вона має ті ж проблеми, які властиві всій державі …

4:03 – Я думаю ми переборемо окупанта, ми виграємо цю війну, я впевнений та переконаний в цьому, українська адвокатура відіграє свою роль і в подальшому процесі відбудови української держави, тому що без незалежного правозахисного інституту, таким яким є адвокатура, неможлива побудова будь-якого демократичного суспільства.

6:19 – Я знаю, що багато адвокатів в цей важкий, воєнний час взяли зброю до рук та пішли захищати країну від нападу раши. Є Асоціація адвокатів України яка об’єднує в собі всіх адвокатів, яка піклується про кожного, допомагає адвокатам які в скрутному становищі, допомагає збройним силам України. Але є адвокати які хочуть насолити цій асоціації, висловлюють свої ганебні висловлювання стосовно керівництва асоціації, можливо в них є бажання розвалити асоціацію.

Чому вони хочуть розвалити асоціацію?

8:47 – Я вважаю, що деякі наші адвокати, які поодинокі у своїх твердженнях тому, що це незначна частина адвокатської спільноти України. Із за власних амбіцій їм ум за розум затьмарив свідомість. Необ’єктивність, упередженість і явний прояв реалізації своїх власних амбіцій попасти в органи адвокатського самоврядування чи шляхом зміни законодавства, ініціювання змін які не підуть на користь ні адвокатській спільноті, ні адвокатському самоуправлінню, публікації в деяких ЗМІ, бруд у Фейсбуці, який переходить морально-етичні норми не тільки адвокатури, але й загально людські морально-етичні норми…

11:11Як Ви ставитесь до адвокатів які виїхали з країни, наприклад Ігор Черезов виїхав в Іспанію, показав документи що в нього є троє дітей, хоча від одного він відмовився у судовому порядку, живе за кордоном та всім розповідає, асоціація адвокатів якась не така. В мене закралося таке враження, що людина не є патріот країни, а навпаки хоче зробити як найгірше нашій країні, як найгірше асоціації адвокатів України. Як Ви ставитесь до таких адвокатів?

12:10 – Рушницю в руки та хай йдуть воювати, а не розмірковувати. Ти не їдь в Іспанію, а іди воювати. Стосовно звинувачень, що йдуть від Ігоря, я не знаю, що в нього зі свідомістю, але є морально-етичні норми й не треба переходити певні кордони…

15:19 – Ви знаєте, в мене склалося таке враження, що в Ігоря Черезова є бажання захопити Асоціацію адвокатів України. Я в нього взяв коментар на тему “Чи є зрадниками країни адвокати які захищають зрадників країни” і Черезов почав паплюжити та висловлювати стосовно керівництва асоціації адвокатів України. Я не зрозумів чому він почав мені це розповідати, питання було в іншому. Ще більше я був здивований коли Черезов почав мені погрожувати, писати мені повідомлення, що зі мною хтось повинен поговорити. Чи це є адвокат, чи це є бандюган? …

17:27Чи є це порушення адвокатської етики, що Черезов висловлюється в поганій формі в сторону керівництва асоціації адвокатів України? І що Черезов погрожує журналістам. Чи цей адвокат може мати свідоцтво адвоката, чи його повинні позбавляти свідоцтва?

18:01 – Кожен має право мати захисника. Брати чи не брати це моральні критерії самого адвоката.

18:29 – Стосовно погроз Черезова Вам, як журналісту. А що, пан Черезов блатним став? Хай він визначиться чи він адвокат, чи він блатний…

21:35Які у Вас, як керівника ради адвокатів Закарпатської області плани на майбутнє? Які плани на розвиток ради адвокатів і які існують проблеми?

21:53 – Ми маємо жити в державі де діє не закон сили, а сила закону. Кожен журналіст повинен себе відчувати надійно захищеним…

Більш детально у поданому відео…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *