Ще один урок від старого професора

Під час однієї із зустрічей випускників кілька хлопців, які вже зробили кар’єру в своїй сфері, вирішили відвідати свого старого професора. Поділившись своїми успіхами і досягненнями, вони перейшли до іншої теми – труднощів і проблем в житті.

“Почекайте хвилинку, я зараз зроблю нам усім чудову каву”, – сказав професор, як тільки останній з колишніх студентів розповів про свої проблеми.

Він вийшов на кухню і повернувся з кавником і тацею, на якій було багато чашок, але навіть дві з них не були однаковими. Одні були з  дорогого фарфору, інші  з простої кераміки, треті – з дуже скромного скла.

Старий професор налив кави й запропонував усім взяти чашку. Коли у кожного в руці був ароматний напій, вчителька сказала:

– Подивіться на чашки, які ви взяли. Звичайно, всі хотіли взяти щось краще, тому всі красиві чашки розібрали, а прості залишилися на таці. В принципі, хотіти кращого для себе – це нормально, але в цій гонитві криється причина багатьох ваших проблем і стресів. Адже кава не смакує краще в дорогій чашці, правда? А тепер уявіть, що кава – це життя, а все інше – гроші, робота, статус – це чашки. Всі ми заслуговуємо кращої чашки, але ганятися за чашкою безглуздо саме по собі, адже в ній у нас просто немає можливості насолодитися самим смаком кави.

Пам’ятайте, люди: Щасливі люди не завжди   мають найкраще, але вони навчилися витягувати найкраще з того, що мають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *