Банки перестали приймати гроші через термінали ibox: Нацбанк відкликав ліцензію

Національний банк 7 березня ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ “АЙБОКС БАНК”.

Як повідомляють в пресслужбі Нацбанку, відповідне рішення ухвалене у зв’язку із систематичним порушенням Банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Зауважимо, що термінали IBOX Bank, зокрема, користувалися популярністю серед клієнтів monobank, як спосіб поповнення карти. Клієнти monobank, як повідомляє банк, вже не можуть поповнити свої карти через IBOX Bank.

“У зв’язку із відкликанням ліцензії в АТ АЙБОКС БАНК, компанія ТОВ МЕТАПЕЙ (оператор мережі терміналів BOX) тимчасово не приймає поповнення на наші картки. Компанії ТОВ МЕТАПЕЙ потрібен час для укладення нової угоди з іншим банком-партнером (замість АТ АЙБОКС БАНК) для приймання платежів”, — йдеться в повідомлені банку, яке розсилають користувачам.

Інформація щодо окремих із раніше застосованих до Банку заходів впливу публікувалася на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку відповідно до вимог статі 68 Закону України “Про Національний банк України”.

Кожен вкладник Банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *