Bitcoin стане золотом 21 століття, — Deutsche Bank

Аналітик Deutsche Bank Research Маріон Лабур випустила дослідження про те, як цифрові гроші вплинуть на майбутнє людства.
Експертка почала з того, що ринкова капіталізація криптовалют перевищила $1 трлн — а такі цифри занадто важливі, щоб їх ігнорувати.
«Багато хто ставиться до Bitcoin як до страховки від інфляції. До того ж люди хочуть володіти активами, які не контролюються урядом. Століттями цю функцію виконувало золото. Потенційно Bitcoin може стати цифровим золотом 21-го століття», — каже Лабур.

У чому переваги та недоліки крипти

Аналітичка зазначила, що більша частина BTC використовується для інвестицій і спекуляцій. При цьому головна криптовалюта мало реагує на макродані. На баланс її попиту і пропозиції несила  вплинути уряду (наприклад, центробанк не може випустити більшу кількість монет).
Прогноз. На думку Лабур, у майбутньому курс Bitcoin залишиться волатильним. Він зростатиме і падатиме залежно від настроїв інвесторів.
Далі в Deutsche Bank відзначили основні проблеми криптовалют. На перше місце вони поставили відсутність регулювання. Для простих користувачів це важлива перевага. А ось для компаній — перепона на шляху до виходу на ринок. Лабур також стурбована негативним впливом майнінгу на екологію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *