Резніков має піти у відставку, – ЦПК про результати наради з міністром оборони щодо закупівлі харчів для ЗСУ

Міністр оборони Олексій Резніков провів нараду із журналістами та громадськими організаціями щодо закупівлі продуктів для військових. Однак він не надав жодної інформації стосовно цін і зазначив, що він їх не знає навіть після скандалу щодо можливого завищення цін. На думку ЦПК, міністр або не розуміє, що відбувається у нього самого в відомстві, особливо з корупційними скандалами, або ж сам все це і підтримує.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

“Закінчилася широко анонсована Резніковим “закрита нарада” із журналістами та ГО про закупівлю продуктів для військових.

Що змінила ця зустріч? Абсолютно нічого.

Бо на цьому етапі як би Резніков не намагався “полагодити” стосунки з суспільством – це все вже не грає ролі. Довіру втрачено.

Ось що розповідає про неї керівниця юридичного департаменту ЦПК Олена Щербан, яка також була присутня на зустрічі:

“Як міністр готувався до зустрічі, якщо в результаті був не готовий назвати ціни, за якими зараз постачаються продукти військовим і визнав, що він цих цін не знає ? Чіткої відповіді коли і як такі документи можуть бути оприлюднені і надані я також не почула. Обіцяні нові зустрічі лише. Натомість міністр пропонує створити робочі групи та дорадчі органи, але як їх будувати за відсутності довіри до міністра не зрозуміло”.

Що передувало цій зустрічі:

1. Відсутність будь-який швидкої реакції на “скандал із яйцями”. А потім – залякування журналістів СБУ та відверта брехня Комітету Ради про “технічні помилки” у контракті;

2. Ціла низка кримінальних справ на чиновників Міноборони за останні декілька днів. При цьому, у спробі відмазати завдяки цим провадженням фігурантів, ще й намагаються підставити НАБУ, яке про перебування справи у їх віданні заявило найпершим;

3. Відсутність нормального роз’яснення після скандалу із Лієвим. Міністр взагалі не роз’яснив, як назначив таку людину в МО під час війни підписувати збройні контракти.

І взагалі виглядає все так, що сам міністр або не розуміє, що відбувається у нього самого в відомстві, особливо з корупційними скандалами, або ж сам все це і підтримує.

Це все підтвердив і скандал із “весільними дронами”, а також численні свідчення про відсутність у міністра реалій фронту, про які у військових колах чули ще з весни.

Єдиний правильний крок для Резнікова зараз – взяти на себе відповідальність та просто піти.

А місце міністра оборони має зайняти той, хто нарешті почистить багаторічні авгієві стайні міністерства. І забезпечить наших воїнів усім необхідним без жодної краплі корупції.

Бо це точно частина нашої перемоги”, – заявили в ЦПК. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *