«Погляд Фазекоша»: Андрій Балога переможе вже в першому турі з великим відривом від своїх конкурентів

22 жовтня, за три дні до виборів засновник та ведучий відеопроєкту «Погляд Фазекоша»  Олексі Фазекош та політолог Степан Сікора в 50 хвилинній розмові обговорили ряд цікавих питань місцевих виборів:

  1. Виборче законодавство на місцевому рівні складне і може привести до ускладнення встановлення реальних результатів виборів.
  2. На місцевому рівні люди хочуть вибирати конкретних людей, а не партії з розмитими, загальними лозунгами, а не конкретними механізмами вирішення тих чи інших проблем громад.
  3. Недолугість виборчого законодавства на місцевому рівні вже добре видна на підготовчому етапі виборів.
  4. Зроблений інструктаж правильного голосування за депутатів громад, в яких кількість виборців понад 10 тис. осіб.
  5. Промодельована можлива ситуація для територіальної громади, в якій 78 000 виборців і 10 партій бере участь у виборах (аналог – Мукачівська міська ОТГ).
  6. Зроблений прогноз можливих результатів виборів міського голови міста Мукачева. Обидва учасники розмова єдині в тому, що Андрій Балога переможе в першому турі з великим відривом від своїх конкурентів.
  7. Зроблений прогноз проходження партій в Мукачівську міську ОТГ. «Команда Андрія Балоги» отримає понад 40 відсотків голосів. Депутатські місця в раді Мукачівської міської ОТГ займають ще наступні партії: «За майбутнє», ОПЗЖ, «Слуга народу», «Батьківщина», «Рідне Закарпаття».
  8. Андрію Балозі, для створення стабільної більшості, достатньо буде створити коаліції з двох – трьох партій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *