Українські військові використовують передане союзниками озброєння у нестандартний спосіб

Українські військові використовують передане союзниками озброєння у нестандартний спосіб. Так, щоб дістати до острова Зміїний у Чорному морі, вони поставили на баржі французькі САУ Caesar, пише The New York Times.

Ця артилерія має радіус дії 40 кілометрів, щоб дістати до острова з берега, не вистачало 10 км. Та ЗСУ розв’язали цю проблему, відбуксувавши артилерію на баржах ближче до острова. Це рішення викликало подив у французів.

Українські військові також змогли потопити флагман Чорноморського флоту Росії – крейсер «Москву» – за допомогою ракетного комплексу «Нептун» та використовують безпілотники для атак кораблів у морі.

Журналіст Юрій Бутусов раніше наголошував, що операція зі знищення «Москви» була безпрецедентною – раніше нікому у світі не вдавалося потопити корабель із землі за допомогою ракетного комплексу.

Через нестандартний підхід до війни українська армія отримала у НАТО назву «армія МакГайвера», яка відсилає до старого телевізійного серіалу, в якому винахідливий герой імпровізує з усім, що потрапляє під руку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *