Україна готова до переговорів із Росією, але лише з наступним її президентом

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував публікацію видання Washington Post про те, що США заохочують українську владу розпочати переговори з Кремлем. І нібито США готові наполягати на таких переговорах, якщо українська армія відновить контроль над Херсоном – і це дасть змогу вести діалог з позиції сили.

У відповідь на це Подоляк написав у твіттері: “Важливо: Україна ніколи не відмовлялася від переговорів. Наша позиція відома та відкрита. По-перше, виведення військ з нашої території, по-друге – все інше. Путін до цього готовий? Звичайно, ні. А якщо так, то за нашою конструктивною оцінкою ми говоритимемо з наступним лідером Росії”.

У Кремлі кажуть, що відкриті для переговорів. Прессекретар президента Дмитро Пєсков заявив сьогодні, що це – послідовна позиція Росії, але президент України Володимир Зеленський підписав указ про заборону на їх проведення.

Нагадаємо, такий документ дійсно був підписаний у відповідь на “референдуми” та спробу Росії провести анексію захоплених територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *