На українських АЗС продають “бодягу”: де краще не заправлятися

Інститут споживчих експертиз вперше з початку війни провів дослідження бензину А-95. Як виявилося, багато мереж АЗС не ризикує продавати “бодягу”, втрачаючи репутацію замість миттєвого прибутку. Але ті, у кого репутації не було ніколи, відкрили “всі крани” і шахраюють навіть більше, ніж раніше. Де безпечно заправлятися, розповідають в Авто24.

Перевірку пройшла значна частина всеукраїнських мереж (WOG, ОККО, ANP, PRIME, SOCAR, MARSHALL, БРСМ НАФТА), а також серйозні регіональні гравці (KLO, AVANTAGE 7, ZOG, BVS, NEFTEK, УКРПЕТРОЛЬ, RUR, SUNOIL). Для контрасту було відібрано зразки на поодиноких АЗС – NPG та NG, а також двох “діжках” – у Києві та Дніпрі. Через дуже низьку ціну бензину на цих АЗС не було нестачі в покупцях, тож їхнім клієнтам буде цікаво дізнатися, що ж вони насправді заливають у баки.

Експерти розділили результати, отримані в лабораторії на зони – зелену, синю та червону. Виходячи з результатів досліджень, зони розділили так: у першу, зелену, потрапили мережі, результати яких відповідали нормативам Євро-5, тобто європейське пальне. Синю – відповідно Євро 4 (порушення за довоєнними нормативами), але з незначними відхиленнями. І нарешті, червона – сюди потрапили мережі, пальне на яких взагалі не відповідало жодним нормативам, і яке взагалі не є бензином, а являє собою певну паливну суміш. Заправка таким сурогатом гарантовано призведе до знищення двигуна сучасного авто.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *