Цікаві Факти Про Статую Свободи

Сьогодні ми розповімо вам 7 цікавих фактів про Статую Свободи, про які зазвичай не згадується навіть в самому професійному турне по Нью-Йорку. Якщо ви самостійний турист або просто захоплюєтеся історією міста, то ці факти вам неодмінно здадуться цікавими.

Обличчя статуї Свободи

Багато хто вважає, що обличчя Статуї Свободи – це всього лише вигадка скульпторів і архітекторів. Але якщо запитати, чиє обличчя має Статуя Свободи, можна знайти відповідь – насправді була реальна людина, обличчя якої послужило прототипом для обличчя однієї з найвідоміших статуй світу.

Лицо Статуи Свободы

Скульптор Фредерік Бартольді використовував обличчя власної матері як основу для обличчя Статуї Свободи. Найсмішніше, що всередині Статуї на екскурсії обличчя не видно. Щоб побачити обличчя Статуї потрібно подивитися на Нью-Йорк з висоти пташиного польоту.

Чому Франція подарувала Статую Свободи

Про те, що цей пам’ятник є подарунком Франції, відомо багатьом. Причини подарунка також відомі багатьом – на честь сторіччя США. Однак не всі знають, що подарунок був вручений, коли США було вже 110 років. 10-річна різниця – це затримка, через погане фінансування створення пам’ятника у Франції. Хоча подарунок планувалося подарувати вчасно, але через обмежений бюджет цього зробити не вдалося.

Якого кольору статуя Свободи

Сьогодні пам’ятник має зелений колір, але в оригіналі статуя була яскравого золото-оранжевого кольору. На чорно-білих фотографіях цього не видно, але цей факт підтверджується історичними довідками. У Росії в Ермітажі знаходиться картина, на якій можна побачити оригінальний колір статуї:

Какого цвета Статуя Свободы

Через те, що статуя була зроблена з міді, то після перших кількох десятиліть мідь природним чином окислювалася і статуя набула свого нинішнього вигляду. Так старий Нью-Йорк із золотою Статуєю мав зовсім інший вигляд, хоч і ненадовго. Хоча, під час яскраво-червоних заходів сонця в Нью-Йорку Статуя набуває надзвичайно яскравий колір, що трохи нагадує історичний колір.

Справжня назва Статуї Свободи

Статуя Свободи не є статуєю Свободи. Це одна з головних помилок, пов’язаних з цим пам’ятником. Оригінальна назва – Свобода, що просвітлює світ – що дослівно означає «Свобода, що освітлює світ».

Статуя Свободи в музеях США

До того як французький подарунок був повністю зібраний в Нью-Йорку, Статуя Свободи встигла об’їздити США. Наприклад, в 1878 році можна було побачити голову статуї в музеї у Філадельфії. Самі французи також показали статую народу перед тим, як відправити її. Так в 1878 році в Парижі на виставці можна було побачити справжню голову Статуї Свободи.

Статуя в музеях США

Статуя – рекордсмен

Сьогодні тут є вищі, старші та важчі будівлі. Однак на момент встановлення Статуї, бетонна платформа, на якій вона стоїть, стала найбільшою базою у світі, і найбільшою бетонною спорудою у світі. Дуже швидко ці рекорди були побиті, але Статуя як і раніше асоціюється з усім більшим і новим. Навіть та сама вежа Крайслера в Нью-Йорку, над самою Статуєю.

Копії Статуї Свободи

У всьому світі є тисячі примірників, десятки навіть в самій Америці. Але є один офіційний. Він був представлений Америкою своїм французьким партнерам в кінці 80-х років. Статуя була встановлена в Парижі, на штучному острові Сени. Звичайно, це невеликий екземпляр, але розміри все ж вражають – офіційний екземпляр має висоту 11 метрів. Ви можете побачити копію Статуї в східній частині Лебединого острова в Парижі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *