«Япона мать» або дещо про делікатну тему і як її вирішують в Японії та… Росії

Зараз у японських туалетах на стіні є плата із двома кнопками: 1.Нормальний шлунок, та 2. Запор. Натискаєте на потрібну кнопку. В у разі запору знизу висувається вакуумний шланг, який автоматично кріпиться спеціальними присисальцями до анального отвору. Одночасно з центру шланга виходить тонка еластична трубка з кульковим наконечником, змащеним вазеліном. Трубка м’яко входить в анальний отвір.Спеціальний теплий розчин подається під тиском у пряму кишку. Потім трубка йде назад у шланг. Збоку унітазу є важіль, за допомогою. якого користувач створює потрібний вакуум. Вміст шлунка безболісно витягується вакуумним шлангом. Процес супроводжується музикою на вибір – симфонічної, естрадної, рок чи марш.

Вражаюче! (Див. журнал “Japan Technology News”, No. 2, 2011, стор 11 -13 А)

Ось що пише на дану тему одне російське інтернет-видання:

“На будь-якого європейця, який опинився в Японії, найсильніше враження роблять не роботи та боротьба сумо, а унітази. До зустрічі з ними я, як мені здавалося, був підготовлений оповіданнями друзів, які вже побували в Країні вранішнього сонця. Проте, зайшовши перший раз у туалет у готельному номері, я був вражений.

Кришка унітаза була нагріта до температури  тіла, а повітря було освіжено вбудованим кондиціонером 22°C. При моєму наближенні кришка автоматично піднялася і заграла тиха музика, вводячи мене в стан блаженства. Після закінчення процесу десь знизу плавно висунулась невелика телескопічна штанга та акуратний струмінь теплої води вимив все те, що європейці очищають туалетним папером. Після цього струмінь теплого повітря з вбудованого в унітаз фена висушила мене. Вода плавно, без звуку, видалила продукти моєї життєдіяльності, залишивши сліпучо-білу поверхню фаянсу. Потім унітаз ввічливо сказав мені про щось на японській (мабуть, подякував за приємне знайомство і побажав подальших успіхів у травленні – прим.). На жаль, я не зміг підтримати цікаву бесіду – мої пізнання в японській мові обмежуються чотирма фразами, жодна з яких не зацікавив фаянсовий виріб.

Так, мало не забув. Під час процесу унітаз створював легке розрідження піді мною, пропускаючи повітря через вбудовану систему очищення. Так що повітря в туалеті було… як би правильно висловитися… незіпсованим.

До речі, через два дні мені зустрівся унітаз, який на вибір ще й дезодорував атмосферу. Я вибрав запах соснового гаю. Унітази в Японії не просто сантехніка, а предмет своєрідного культу. В будь-якому універмагу у спеціалізованому відділі рядами тягнуться комп’ютеризовані вироби шановних японських унітазних брендів: Toto, Inax і Matsushita Electric тощо.

Причину культу просто пояснив директор з маркетингу Inax Масаширо Ігучі: “У японському будинку єдине місце, де можна спокійно посидіти в самоті, – це туалет”. І унітаз у ньому – основний центр розваг.

Сучасні японські унітази можуть багато. Продукція Matsushita змінює температуру у туалеті на 7 градусів за пів хвилини та масажує сідниці теплими струменями води. Топові моделі Inax забезпечуються двома стереодинаміками по обидва боки сидіння та слотом під флешпам’ять з улюбленими мелодіями у форматі MP3.

Унітази поставляються з п’ятьма варіантами супроводу: пташиний спів, музика для релаксації, класика, шум водоспаду або традиційна японська арфа.

Але всіх перевершив унітаз під ласкавою назвою WellyouII: невеликий механічний маніпулятор з ложечкою бере аналіз сечі, автоматично відстежуючи рівень вмісту цукру. За такими механічними руками із ложечками майбутнє. Скоро вони будуть робити  не тільки аналіз сечі.

Річ у тому, що, оснащуючи унітази високоякісної акустикою, продажу різко не збільшиш. З іншого боку, населення Японії швидко старіє, і все більше людей потребують постійного медичного контролю.

Найближчим часом “велика туалетна трійка” випустить на ринок унітази – домашні медичні центри, які вимірюватимуть кров’яний тиск, кришка  буде зважувати з точністю до часток грама.”

А що в Росії? А в Росії 500-1000 років без змін

Відсутність теплих туалетів у Росії у XXI столітті має масштабний характер. Кожна четверта сім’я (майже 35 мільйонів осіб) живе у квартирі чи дерев’яному будинку без туалету, коли «зручності» – на вулиці. Кожне третє домогосподарство (47 мільйонів) не має гарячої води. У 29 мільйонів людей немає навіть холодного водопостачання, а 22 мільйони – опалення. Ці факти наводяться у свіжій доповіді Росстату «Житлові умови населення».

У 21-му столітті в країні, яка уявила себе імперією і найбільшою з великих, 35 мільйонів людей ходять гадати в дірку в Землі як і 500-1000 років тому, 47 мільйонів не має гарячої води, а 29 мільйонів взагалі не мають жодної води. Велич говорите? Насправді це рівень відсталих країн Африки.

Тому щоразу, коли вам будуть втирати про велич, просто згадуйте про дірку в Землі, яку потребують 35 мільйонів громадян цієї країни.

І ця країна претендує на світове панування?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *