Путін особисто командує діями російських військ в Україні – The Guardian

Президент Росії Володимир Путін особисто командує діями російських військ в Україні на рівні командира чи бригадного генерала, повідомляє The Guardian з посиланням на джерела.

Зокрема Путін віддає накази про дії військ на Донбасі. Крім того, президент близько взаємодіє із начальником генерального штабу Валерієм Герасимовим.

“Ми думаємо, що Путін і Герасимов беруть участь у прийнятті тактичних рішень на такому рівні, який ми зазвичай очікуємо від полковника або бригадного генерала”, – заявило джерело.

The Guardian зазначає, що додаткових подробиць щодо участі Путіна у командуванні діями військових джерел не привели. Швидше за все, інформацію щодо участі російського президента у плануванні війни отримала розвідка, пише видання.

Колишній бригадний генерал британської армії та експерт із наземних бойових дій у Міжнародному інституті стратегічних досліджень Бен Баррі зазначив у розмові з виданням, що президент не повинен брати участь у командуванні діями армії.

«У глави уряду мають бути справи важливіші, ніж приймати військові рішення. Вони мають визначати політичну стратегію, а не занурювати у повсякденних справах», — сказав Баррі.
Газета також пише, що в російській армії рішення щодо війни в Україні приймаються «зверху вниз», що позначається на ефективності дій російських військових.

Досі російської армії не вдалося досягти значних військових успіхів на південному сході України. Зокрема, Збройні сили України змогли досягти великого тактичного успіху на харківському напрямку, а російські війська залишили свої позиції в Харківській області, заявили в Американському Інституті дослідження війни (ISW).

Крім того, збройні сили Росії зазнали важких втрат при спробі форсувати Сіверський Донець. У боях могли бути знищені 74 одиниці російської техніки. Кількість загиблих може сягати 600-800 осіб.

Раніше Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до російського уряду, повідомив, що Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну разом із міністром оборони Сергієм Шойгу, заступником міністра оборони Валерієм Герасимовим та головою Ради безпеки Миколою Патрушевим. За словами джерел, після початку війни Путін скоротив кількість своїх контактів та почав спілкуватися лише з прихильниками «жорсткої лінії» у зовнішній політиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *