Шон Пенн закликав бойкотувати «Оскар», якщо на церемонії не дадуть виступити Володимиру Зеленському

Американський актор та режисер Шон Пенн закликав бойкотувати вручення кінопремії «Оскар», якщо на церемонії не дадуть виступити президентові України Володимиру Зеленському.

Шон Пенн сказав в інтерв’ю CNN, що, за його даними, американська кіноакадемія вирішила не давати можливість Зеленському виступити на церемонії з відеозв’язку.

Якщо виявиться, що так і вийде, я запропонував би всім учасникам — я розумію, що це хвилина їхньої особистої гордості за себе та за їхні фільми, — оголосити протест і бойкотувати церемонію вручення премії «Оскар». Щодо мене: якщо це станеться, то, повернувшись [у США], я публічно розплавлю свої статуетки.

Шон Пенн зазначив, що молиться за те, щоб цього не сталося, і Зеленському дозволили виступити на церемонії.
25 березня таблоїд The ​​New York Post повідомив, що Володимир Зеленський обговорює з Академією кінематографічних мистецтв свою участь у церемонії — з відеозв’язку чи запису. За кілька днів до цього актриса Емі Шумер, яка стала ведучою «Оскара» у 2022 році, запропонувала дати Зеленському можливість виступити на церемонії з відеозв’язку.

94-а церемонія вручення «Оскар» пройде в ніч на 28 березня.

Шон Пен знімає в Україні документальний фільм про вторгнення російських військ. Він розпочав роботу над фільмом у листопаді 2021 року, коли західні ЗМІ та політики лише почали говорити про нарощування російських військ біля кордонів України. Під час війни Пенн зустрічався в Україні із Володимиром Зеленським. Наразі Пенн із міркувань безпеки перебуває у Варшаві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *