В окупованому Енергодарі депутат від проросійської партії ОПЗЖ оголосив про створення «громадської ради» для управління містом

В українському Енергодарі, який у перші дні війни було окуповано російськими військами, депутат міськради Андрій Шевчик оголосив, що очолив створену 27 березня «громадську раду самоорганізації міста».

За твердженням Шевчика, «рада» займатиметься питаннями ціноутворення, координацією комунальних служб, забезпеченням міста ліками тощо. Підтримку раді нібито надають місцеве козацтво та ветерани війни в Афганістані.

Мер Енергодару Дмитро Орлов заявив, що «громадська рада» не має жодного стосунку до юрисдикції України.

Шевчик перебуває у проросійській партії «Опозиційна платформа — За життя», діяльність якої було припинено владою України після початку війни.

Про створення аналогічних паралельних органів влади було оголошено і в Херсоні, і в Мелітополі, також окупованих Росією. Учасниками цих об’єднань також були депутати із проросійських партій.

24 березня більшість депутатів міськради Енергодару склали повноваження. За словами мера міста, однією з причин було не допустити, щоб їхні голоси використовували для голосування за створення будь-яких незаконних „народних республік“ на території міста Енергодар під управлінням країни-агресора.

Медуза

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *