“Вставайте з дивана не для того, щоб дійти до найближчого стільця”. Коли настає старість та 3 поради людям на пенсії

Правило перше

Людина, яка стає пенсіонером, приходить до думки про те, що її життя закінчено, попереду – лише хвороби, темрява та смерть. Вона почувається забутою. Залишається одна ціль: дожити до кінця. Але якщо ця людина почне вчитися чогось нового, то  незабаром вона забуде про те, що колись дивилася в темряву.

Людина – це не тільки тіло, це ще й дух, Є люди, у яких тіло сильніше за дух. Тут уже нічого не вдієш: людина просто доживає своє життя. Якщо дух міцніший за тіло, то це тіло починає сміятися над своїм старінням.

Друге правило

Ще одне правило людини на пенсії звучить так: кожен новий день потрібно починати з того, що ви встаєте з ліжка з однією метою – подивитись у дзеркало та покорчити собі пику.

Багато людей у похилому віці думають, що будь-яка хвороба може стати останньою. Я під час своєї хвороби підходжу до дзеркала, показую собі язика і, посміхаючись, кажу: «Що, Степане, захворів? Зараз ми цю хворобу виженемо». Краще пожартувати над собою та своєю хворобою, ніж жаліти себе.

Пенсію треба сприймати як щасливий час свого життя. До цього довгі роки ви займалися монотонною роботою, а зараз ви вільні від неї. Якщо вийти на пенсію з думкою, що починається нове життя, то думаючи так, ви не старітимете.

Третє правило

І ще одне правило, без якого на пенсії доведеться важко.

Старість кожної людини починається з одного й того самого моменту: вона починається рівно з того моменту, як ми перестаємо дивуватися. Коли людина з сумом помічає, що раніше трава була зеленіша – це і є старість.

Звичайно, і в тих людей, які махнули рукою на старість, рано чи пізно настане той момент усвідомлення, що їх дні пораховані. З цього приводу маю одну рекомендацію: чекати свого останнього дня з цікавістю людини, якій дуже цікаво дізнатися про розгадку чергової справи Шерлока Холмса. Коли дух людини міцний, то нічого його не візьме. Людина сильна духом просто мирно засне в якомусь похилому віці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *